Niemikotisäätiön yksiköissä on koronarajoitustenkin aikana monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin.

Ota yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Koronaohje

Jos tunnet koronaoireita (päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi, ripuli), toimi näin:

  1. Ota yhteyttä yksikkösi ohjaajaan. Yöaikaan voit ottaa yhteyttä päivystysnumeroon 050 573 5658 tai sähköpostitse paivystys@niemikoti.fi
  2. Tee oirearvio Oma olossa (https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649) tai jos et pysty tekemään oirearviota, soita koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117.
  3. Odota ohjeita äläkä mielellään tapaa ketään ennen tarkempien ohjeiden saamista.

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

HEI! Niemikotisäätiölle palkinto ympäristötyöstä!

[et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.19.12″ src=”https://niemikoti.fi/wp-content/uploads/sites/7/2019/02/IMG_20190207_141806.jpg” /][et_pb_text _builder_version=”3.19.12″ text_font_size=”19px” text_font=”||||||||” text_line_height=”1.5em”]

HSY, Helsingin seudun ympäristöpalvelut, myönsi 7.2.2019 HEI-ilmastopalkinnot helsinkiläiselle Niemikotisäätiölle sekä vantaalaiselle Rajatorpan koululle. HSY jakoi palkinnot toimijoille, jotka ovat aktiivisesti ja innovatiivisesti toimineet kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi sekä edistäneet seudun ilmastotavoitteiden saavuttamista.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.19.12″]

Niemikotisäätiön vuonna 2013 perustettu ympäristötyöryhmä on luonnollisesti iloinen ja ylpeä saamastaan tunnustuksesta.

Säätiö liittyi Ekokompassi-järjestelmään 2014, jolloin tehtiin myös ensimmäinen ympäristöohjelma vuosille 2014-16. Pitkäjänteistä työtä on jatkettu sittemmin johdonmukaisesti ympäristötyöryhmän ja koulutettujen ekotukihenkilöiden valitsemin teemoin ja tuloksista raportoiden.

Alusta lähtien on painotettu yhdessä tekemistä ja palvelunkäyttäjien kuulemista ympäristöasioissa. Ympäristötyöryhmä on jakanut teemoihin liittyvää materiaalia, kerännyt palautetta ja innostanut kaikkia ympäristötalkoisiin. 

Yksi tiimin tärkeä  ympäristötyökalu on vuosittain jaettava Vuoden ekoteko -palkinto. Palkinnon ovat vuosien mittaan saaneet 2016 Paloheinän työkeskus toimipisteen muuton yhteydessä tehdystä aktiivisesta kierrätyksestä, 2017 Villa Borgis kompostoinnista ja omenankeruutalkoista ja vuonna 2018 Ompelimo hienosta hedelmäpussistaan.

Tulevat painopisteet ovat koulutettujen ekotukihenkilöiden roolin tukeminen ja vahvistaminen, työmatkaliikunnan kannustaminen entistä ympäristöystävällisemmäksi ja yleisesti energiankulutuksen vähentäminen.

Hienoa työtä ympäristötyöryhmä – ja hyvä me!

 

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.19.12″ border_radii=”on|10px|10px|10px|10px” border_width_all=”1px” border_color_all=”rgba(0,0,0,0.24)” custom_padding=”2em|1em|1em|2em”]

Lainaus HSYn tiedotteesta:

Pitkäjänteinen ympäristötyö palkittiin

HSY myönsi HEI – Helsingin seudun ilmastopalkinnon 2019 helsinkiläiselle Niemikotisäätiölle pitkäjänteisestä ympäristötyöstä. Säätiön ympäristöteemoiksi on valittu yhdessä asiakkaiden kanssa energia ja ruokahävikki. Tämä Ekokompassi-yritys onkin lähtenyt panostamaan energiatehokkuuden edistämiseen ja uusiutuvan energian käyttöön. Ruokahävikin vähentämiseksi säätiö osallistui valtakunnalliseen Hävikkiviikkoon monella eri tempauksella. Tuloksiakin saatiin, säätiön eräässä toimipisteessä ruokahävikki väheni jopa puolella.

Niemikotisäätiö on kannustanut työntekijöitään viisaaseen liikkumiseen ja työntekijät ovat ideoineet tapoja, joilla työnantaja voi tukea työmatkoja. Lisäksi säätiö koulutti viime vuonna yli 20 uutta ekotukihenkilöä toimipisteisiinsä. Säätiö myös valmistaa kestohedelmäpusseja, jotka haastavat kaupoissa myydyt ulkomailla valmistetut pussit. Pusseja on myyty yli 400 kappaletta, kertoo palkintoraadin puheenjohtaja ja tulosaluejohtaja Irma Karjalainen HSY:stä.

Ympäristöasioiden ohella palkittava yritys tekee arvokasta työtä sosiaalisen kestävyyden saralla. Ympäristöosaaminen kuuluu kaikille, ei vain terveille ja vahvoille. Recovery, toipuminen, on yrityksen työtapa myös ympäristöasioissa, Karjalainen jatkaa.

Palkintoraati totesi, että säätiön toimintaa kuvaa monistettavuus, ajankohtaisuus, kokonaisvaltainen lähestymistapa kestävään kehitykseen ja laaja-alainen ohjelma, innovatiivisuus, sosiaalinen vastuu sekä esimerkillisyys. Yritys on saanut Ekokompassi-ympäristösertifikaatin joulukuussa 2015 ja uusinut sen marraskuussa 2018.

HSY:n koko tiedote sttinfo.fi-sivustolla

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös