Niemikotisäätiön Tukichat on toistaiseksi lopetettu.
Chat-tukea löydät mm. täältä:
Mielenterveystalon koronahuolichat
Tukinetin tukichatit

Niilon vapaa vertais-chat on aina auki ja kokemus­asian­tuntijoiden vetämä chat-kahvila ti klo 17 ja la klo 14.

Lue lisää >

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Päivätoiminta | Toiminta

Malmin päivätoimintakeskus

Niemikotisäätiön toiminnallisen kuntoutuksen yksiköt on avattu viranomaisten määräyksiä noudattaen vaiheittain 1.6.2020 alkaen.

Niemikotisäätiön yksiköiden toiminnan lähtökohtana on toipumisorientaatio, jossa keskeisellä sijalla ovat palveluidenkäyttäjien oma päätöksenteko, kokemukset, tavoitteet ja toiveet. Toipumista tukee yhteisö, jossa jokaisen jäsenen panos on merkityksellinen. Tavoitteena on toimintakyvyn, itsetunnon ja luovuuden vahvistaminen, elämyksellinen elämä, kokemuksellinen oppiminen ja näin parempi selviytyminen arjessa ja yhteiskunnassa.

Vanha Helsingintie 9, 00700 Helsinki
Asiakaspaikkamäärä 25
Henkilökunta paikalla: arkisin tai sovitusti
Vastaava ohjaaja: 050 404 0025
Henkilökunta: 050 404 0026

Opiskelijoiden harjoittelupaikat

Tällä hetkellä ei avoimia harjoittelupaikkoja opiskelijoille

Malmin päivätoimintakeskus tarjoaa kuntouttavaa ja avohoitoa tukevaa päivätoimintaa täysi-ikäisille helsinkiläisille mielenterveyskuntoutujille. Toiminta tukee toipumista, osallisuutta ja arkielämän taitoja. Toiminta tarjoaa virkistystä ja vaihtelua arkeen sekä auttaa vuorokausirytmin pitämisessä.

Huomioimme yksilöllisesti jokaisen palvelunkäyttäjän; sinä päätät mihin ryhmiin tai toimintaan osallistut. Meillä tulet nähdyksi ja kuulluksi omana itsenäsi ja löydät paikkasi yhteisössä. Suosittuja ryhmiä ovat olleet musiikki-, taide-, retki- sekä erilaiset liikunta- ja keskusteluryhmät. Päivittäin toimivat lisäksi ruuanlaitto- ja kodinhoitoryhmät, jotka ylläpitävät omassa kodissa tarvittavia taitoja.

Päivätoiminnassa työskentelee kaksi ohjaajaa ja päivittäin toimintaan osallistuu 25 palvelunkäyttäjää. Toiminnassamme keskeistä on jokaisen palvelunkäyttäjän omien tavoitteiden tukeminen toivon näkökulmasta. Meillä on avoin, kannustava ja salliva ilmapiiri, jolla tuetaan ja rohkaistaan osallistumaan ja kokeilemaan uusia asioita elämässä. Toipuminen on jokaiselle mahdollista.

Yksikössä tapahtuu

Julkaisut liittyen Malmin päivätoimintakeskus

Vieritä ylös