Miten Niemikotisäätiön palveluihin hakeudutaan?

Asumiskuntoutus

Asumiskuntoutusyksiköt

Asumispalveluihin haetaan Helsingin kaupungin SAS-toiminnan kautta.
Paikkatiedustelut sähköpostiosoite: nsas@niemikoti.fi

Jälleenvuokraus

Jälleenvuokrauksen asuntoja haetaan SAS-asiakasohjauksen kautta. Asiakasohjauksen päätöksen jälkeen hakijan asia etenee asuntohaastatteluun, jossa mm. hakijan tuen tarve ja asuntotoiveet selvitetään. Kaikki hakijat haastatellaan. Etusijalla asiakasvalinnassa ovat asunnottomat ja kuntoutumisen piiristä tulevat hakijat.

Paikkatiedustelut

Puh. 050 404 0030 tai jalleenvuokraus@niemikoti.fi

Niemikotisäätiön jälleenvuokrauksen tukiasuntoja haetaan SAS-menettelyn kautta. Asukasvalinnassa otetaan huomioon mm. hakijan asuntotilanne, tulot, varallisuus ja helsinkiläisyys. Asukasvalinnan perusteina ovat tukiasumismuodon kiireellisyys ja tarpeellisuus. Etusijalle asetetaan avohoitoon sitoutuneet asunnottomat ja asumiskuntoutuksen piiristä tulevat hakijat. SAS-menettelyn voi aloittaa esim. hakijan lääkäri tai sosiaalityöntekijä.

Hakijalla tulee olla voimassa oleva Helsingin kaupungin vuokra-asuntohakemus. Hakemuksen voi jättää internetin välityksellä ositteessa www.stadinasunnot.fi, asioimalla asuntoasiain palvelupisteessä tai käymällä henkilökohtaisesti asuntoasiainosastolla ositteessa Itämerenkatu 3,  00180 Helsinki. Kaupungin vuokra-asuntohakemukset ovat voimassa 3 kuukautta niiden jättöpäivästä lukien. Tarvittaessa hakijan tulee uusia hakemus.

Jälleenvuokrauksen henkilökunta kutsuu haastatteluun jokaisen mahdollisen tukiasunnon saajan. Haastattelun tarkoituksena on arvioida ja selvittää asumisen tuen tarvetta, selvittää hakijan tilanteen kiireellisyys ja asumismuodon sopivuus. Haastattelun yhteydessä Jälleenvuokrauksen henkilökunta kertoo myös Niemikotisäätiön jälleenvuokrauksen toimintatavoista. Jälleenvuokrausasunnon saamista joutuu useimmiten odottamaan vaihtelevan kestoisen ajan. Jälleenvuokraus ottaa yhteyttä ja sopii asunnon näytöstä, kun sopiva asunto on vapautumassa.

Lisätietoja hakemisesta saa tarvittaessa jälleenvuokrauksen henkilökunnalta.


Toiminnallinen kuntoutus

Työ- ja valmennustoiminta

Ensimmäinen tapaaminen ja tutustuminen toimintaan sovitaan yksikön kanssa, ks. yksikön oma sivu: Haagan toimintatalo, Ompelimo & Olohuone tai Valtti Valmennus.

Mieli Töihin -valmennus

Mieli töihin -valmennukseen voi hakea ottamalla yhteyttä vastaava ohjaaja Timo Heinilään.

Puh. 040 707 2526
Sähköpostiosoite: timo.heinila@niemikoti.fi

Lue lisää Mieli Töihin -valmennuksesta

Päivätoiminta

Päivätoiminnan yksiköt (Kulttuuripaja ELVIS, Malmin päivätoimintakeskus ja Toimintakeskus Villa Borgis) tarjoavat helsinkiläisille mielenterveystoipujille luovia, toiminnallisia, kulttuurilähtöisiä ja hyvinvointia edistäviä ryhmiä. Ryhmiin pääsee helsinkiläinen mielenterveystoipuja ottamalla yhteyttä ko. päivätoiminnan yksikön ohjaajaan..

Kulttuuripaja ELVIS

Mukaan toimintaan pääseminen edellyttää helsinkiläisyyttä, voimassa olevaa hoitosuhdetta ja 18-35 vuoden ikää. Ota yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Voit lähettää meiliä osoitteella elvis(at)niemikoti.fi, jossa kerrot itsestäsi

  • kuka olet
  • minkälaiset asiat kiinnostavat
  • omat yhteystietosi meiliosoitteella ja puhelinnumerolla varustettuna

Otamme sinuun yhteyttä ja sovimme henkilökohtaisen tutustumiskäynnin ja haastattelun, jonka jälkeen voit osallistua toimintaan. Tutustumiskäynnille voit tulla yksin tai yhdessä esim. hoitotahon edustajan kanssa.

Tutustumiskäynnin jälkeen voit osallistua ryhmiimme. Suosittelemme kokeilemaan rohkeasti erilaisia ryhmiä, testaaminen on sallittua ja suositeltavaa!

Lue lisää Kulttuuripaja ELVIKSESTÄ