Niemikotisäätiön yksiköissä on koronarajoitustenkin aikana monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin.

Ota yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Koronaohje

Jos tunnet koronaoireita (päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi, ripuli), toimi näin:

  1. Ota yhteyttä yksikkösi ohjaajaan. Yöaikaan voit ottaa yhteyttä päivystysnumeroon 050 573 5658 tai sähköpostitse paivystys@niemikoti.fi
  2. Tee oirearvio Oma olossa (https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649) tai jos et pysty tekemään oirearviota, soita koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117.
  3. Odota ohjeita äläkä mielellään tapaa ketään ennen tarkempien ohjeiden saamista.

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Miten Niemikotisäätiön palveluihin hakeudutaan?

Asumiskuntoutusyksiköt

Asumispalveluihin haetaan Helsingin kaupungin SAS-toiminnan kautta.

Paikkatiedustelut

Sähköpostiosoite: nsas@niemikoti.fi
Puh. 050 404 0021
Puh. 050 570 7689

Jälleenvuokraus

Jälleenvuokrauksen asuntoja haetaan SAS-asiakasohjauksen kautta. Asiakasohjauksen päätöksen jälkeen hakijan asia etenee asuntohaastatteluun, jossa mm. hakijan tuen tarve ja asuntotoiveet selvitetään. Kaikki hakijat haastatellaan. Etusijalla asiakasvalinnassa ovat asunnottomat ja kuntoutumisen piiristä tulevat hakijat.

Paikkatiedustelut

Puh. 050 404 0030

Niemikotisäätiön jälleenvuokrauksen tukiasuntoja haetaan SAS-menettelyn kautta. Asukasvalinnassa otetaan huomioon mm. hakijan asuntotilanne, tulot, varallisuus ja helsinkiläisyys. Asukasvalinnan perusteina ovat tukiasumismuodon kiireellisyys ja tarpeellisuus. Etusijalle asetetaan avohoitoon sitoutuneet asunnottomat ja asumiskuntoutuksen piiristä tulevat hakijat. SAS-menettelyn voi aloittaa esim. hakijan lääkäri tai sosiaalityöntekijä.

Hakijalla tulee olla voimassa oleva Helsingin kaupungin vuokra-asuntohakemus. Hakemuksen voi jättää internetin välityksellä ositteessa www.stadinasunnot.fi, asioimalla asuntoasiain palvelupisteessä tai käymällä henkilökohtaisesti asuntoasiainosastolla ositteessa Itämerenkatu 3,  00180 Helsinki. Kaupungin vuokra-asuntohakemukset ovat voimassa 3 kuukautta niiden jättöpäivästä lukien. Tarvittaessa hakijan tulee uusia hakemus.

Jälleenvuokrauksen henkilökunta kutsuu haastatteluun jokaisen mahdollisen tukiasunnon saajan. Haastattelun tarkoituksena on arvioida ja selvittää asumisen tuen tarvetta, selvittää hakijan tilanteen kiireellisyys ja asumismuodon sopivuus. Haastattelun yhteydessä Jälleenvuokrauksen henkilökunta kertoo myös Niemikotisäätiön jälleenvuokrauksen toimintatavoista. Jälleenvuokrausasunnon saamista joutuu useimmiten odottamaan vaihtelevan kestoisen ajan. Jälleenvuokraus ottaa yhteyttä ja sopii asunnon näytöstä, kun sopiva asunto on vapautumassa.

Lisätietoja hakemisesta saa tarvittaessa jälleenvuokrauksen henkilökunnalta.

Toiminnallinen kuntoutus, työtoiminta

Ensimmäinen tapaaminen sovitaan Valtti Valmennus -yksikköön ajanvarauspalvelussamme, puhelimitse tai sähköpostitse.
Ajanvarauspalvelu: https://ajanvaraus.niemikoti.fi
Puh. 041 519 6263 (ma-to)

Mieli Töihin -valmennus

Mieli töihin -valmennukseen voi hakea ottamalla yhteyttä vastaava ohjaaja Timo Heinilään.

Puh. 040 707 2526
Sähköpostiosoite: timo.heinila@niemikoti.fi

Lue lisää Mieli Töihin -valmennuksesta

Kulttuuripaja ELVIS

Mukaan toimintaan pääseminen edellyttää helsinkiläisyyttä, voimassa olevaa hoitosuhdetta ja 18-35 vuoden ikää. Ota yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Voit lähettää meiliä osoitteella elvis(at)niemikoti.fi, jossa kerrot itsestäsi

  • kuka olet
  • minkälaiset asiat kiinnostavat
  • omat yhteystietosi meiliosoitteella ja puhelinnumerolla varustettuna

Otamme sinuun yhteyttä ja sovimme henkilökohtaisen tutustumiskäynnin ja haastattelun, jonka jälkeen voit osallistua toimintaan. Tutustumiskäynnille voit tulla yksin tai yhdessä esim. hoitotahon edustajan kanssa.

Tutustumiskäynnin jälkeen voit osallistua ryhmiimme. Suosittelemme kokeilemaan rohkeasti erilaisia ryhmiä, testaaminen on sallittua ja suositeltavaa!

Lue lisää Kulttuuripaja ELVIKSESTÄ

Vieritä ylös