Kulttuuripaja ELVIS

Niemikotisäätiön Kulttuuripaja ELVIS on nuorten aikuisten mielenterveyskuntoutujien (18 – 35 v.) kohtaamispaikka, jossa luovien toimintojen ja ohjatun toiminnallisen vertaistuen kautta voit löytää mielekästä tekemistä jokapäiväiseen elämään. Tarjolla on monipuolista toimintaa, jonka… lue lisää alta.

Päivätoiminta
Musiikkia
Kulttuuria

Kulttuuripaja ELVIS

arkisin tai sovitusti

Lautatarhankatu 4, 00580 Helsinki

Heidi Tervonen, 050 404 0023

Tapio Kojo, 050 408 2259
Teppo Tolvanen, 050 588 2282
Niemikotisäätiön Kulttuuripaja ELVIS on nuorten aikuisten mielenterveyskuntoutujien (18 – 35 v.) kohtaamispaikka, jossa luovien toimintojen ja ohjatun toiminnallisen vertaistuen kautta voit löytää mielekästä tekemistä jokapäiväiseen elämään.

Tarjolla on monipuolista toimintaa, jonka lähtökohtana ovat jokaisen omat kiinnostuksen kohteet ja voimavarat. Mielekkään tekemisen kautta voi kehittää elämän hallintaa ja oppia uutta. Yhdessä toimiminen vahvistaa sosiaalisia suhteita ja mahdollistaa kohtaamaan muita ihmisiä, joita kiinnostavat samanlaiset asiat.

Kulttuuripaja ELVIKSESSÄ on tehtäväänsä koulutettuja vertaisohjaajia, jotka itsekin ovat mielenterveyskuntoutujia. He suunnittelevat ja ohjaavat toiminnallisia vertaisryhmiä ja tässä heillä on tukena ELVIKSEN työntekijät. Vertaisohjaajat saavat toiminnastaan työosuusrahaa ja heille järjestetään säännöllinen vertaistyönohjaus. Vertaisohjaajat voivat olla myös yli 35-vuotiaita.

Toiminnassa korostuvat voimavarakeskeisyys, toiminnallisuus, osallisuus ja yhteisöllisyys.

Mitä Kulttuuripaja Elviksessä tapahtuu?

Toiminnalliset ryhmät sisältävät monipuolisen kirjon erilaisia toimintoja mm. bändi- ja studiotoimintaa, luovaa kirjoittamista, kädentaidollista työskentelyä, kuvataiteita, kulttuuriretkiä, tanssia, hyggeilyä, lauta-, konsoli- ja tietokonepelien pelaamista, punttisaliharjoittelua, bujoilua, liikuntaa ja rentoutusta. Sisältöjä ja teemoja muutetaan tarpeen mukaan ja näitä suunnittelemassa ovat toimintaan osallistujat itse.

Ryhmät ovat kooltaan pieniä, avoimia ja pajatyyppisiä. Ne pidetään yleensä ma-pe klo 11.00 -18.00 välillä. Osa ryhmistä toteutetaan kolmen eri nuorisotalon tiloissa: Harjun nuorisotalo, Toimintakeskus Happi ja Nuorisotalo Merirasti. Kesäaikaan ryhmätoiminta poikkeaa muusta vuodenajasta ja tarjolla on enemmän ulkoilua, retkiä ja työpajoja.

Ryhmiin osallistumisen lisäksi Elviksessä voi viettää aikaa mm. hengaillen, tavata ihmisiä, lukea lehtiä, käydä netissä jne.

Toimintaan kuuluu vuosittain myös viiden päivän talvi- ja kesäleirit Niemikotisäätiön Kesäharjun toimintakeskuksessa Vuolenkoskella.

ELVIKSESSÄ pidetään kerran kuussa vuorotellen musajamit ja lavarunousklubi. Jameihin ovat tervetulleita, myös kävijöidemme ystävät, läheiset ja omaiset sekä ”entiset” elvisläiset. Tällöin lava on vapaa erilaisille esityksille.

Kulttuuripaja Elviksessä on myös erinomainen kuntosali, jota voi käyttää aukioloaikojemme puitteissa.

Fysioakustinen tuoli, jonka toiminta perustuu matalan äänen synnyttämään värähtelyyn, on myös käytössä. Se on helppo tapa rentoutua ja mm. lievittää kipuja.

ELVIKSEN kävijöille tarjotaan myös informaatiota yhteiskunnan tarjoamista mahdollisuuksista osallistua, harrastaa, opiskella ja tehdä työtä.

Mukaan toimintaan

Mukaan toimintaan pääseminen edellyttää helsinkiläisyyttä, voimassa olevaa hoitosuhdetta ja 18-35 vuoden ikää. Ota yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Voit lähettää meiliä osoitteella elvis(at)niemikoti.fi, jossa kerrot itsestäsi (kuka olet, minkälaiset asiat kiinnostavat, omat yhteystiedot meiliosoitteella ja puhelinnumerolla varustettuna). Otamme sinuun yhteyttä ja sovimme henkilökohtaisen tutustumiskäynnin/haastattelun, jonka jälkeen voit osallistua toimintaan. Tutustumiskäynnille voit tulla yksin tai yhdessä esim. hoitotahon edustajan kanssa.

Käytyäsi henkilökohtaisella tutustumiskäynnillä, voit käydä kaikissa kalenterissa ilmoitetuissa ryhmissämme. Suosittelemme lähtemään rohkeasti liikkeelle kokeilemaan erilaisia ryhmiä, testaaminen on sallittua ja suositeltavaa.

Infoa toiminnasta

Kerran kuukaudessa (yleensä kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 10-11) järjestämme AVOIN INFO -tuokion, johon ovat tervetulleita ihan kaikki ELVIKSEN toiminnasta kiinnostuneet. Infojen ajankohdat löydät kohdasta KALENTERI tai Kulttuuripaja ELVIS Facebook -sivustolta. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Rekrytointi:

Tällä hetkellä ei avoimia harjoittelupaikkoja opiskelijoille

Tehostettu palveluasuminen, ympärivuorokautinen tuki

Tuettu asuminen, tuki joka päivä + yöpartio

Tuettu asuminen, tuki virka-aikaan + yöpartio

Jälleenvuokraus

Niemikotisäätiön jälleenvuokraus tarjoaa helsinkiläisille mielenterveyskuntoutujille itsenäisen, henkilökohtaisen ja turvallisen asumismuodon.

Yöpäivystys

Puhelin
050 573 5658
tai 09 724 7327

Niemikotisäätiön yöpäivystystoiminta 
luotiin palvelunkäyttäjien tueksi.


Päivätoimintayksiköt

Valmennus- ja työtoimintayksiköt

Mieli Töihin -valmennusyksikkö

Vapaa-aika