Niemikotisäätiön yksiköissä on koronarajoitustenkin aikana monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin.

Ota yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Koronaohje

Jos tunnet koronaoireita (päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi, ripuli), toimi näin:

  1. Ota yhteyttä yksikkösi ohjaajaan. Yöaikaan voit ottaa yhteyttä päivystysnumeroon 050 573 5658 tai sähköpostitse paivystys@niemikoti.fi
  2. Tee oirearvio Oma olossa (https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649) tai jos et pysty tekemään oirearviota, soita koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117.
  3. Odota ohjeita äläkä mielellään tapaa ketään ennen tarkempien ohjeiden saamista.

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Päivätoiminta | Toiminta

Kulttuuripaja ELVIS

Avoin info Kulttuuripaja ELVIKSESSÄ ke 7.12.2022 klo 10-11. Tervetuloa!

Niemikotisäätiön yksiköiden toiminnan lähtökohtana on toipumisorientaatio, jossa keskeisellä sijalla ovat palveluidenkäyttäjien oma päätöksenteko, kokemukset, tavoitteet ja toiveet. Toipumista tukee yhteisö, jossa jokaisen jäsenen panos on merkityksellinen. Tavoitteena on toimintakyvyn, itsetunnon ja luovuuden vahvistaminen, elämyksellinen elämä, kokemuksellinen oppiminen ja näin parempi selviytyminen arjessa ja yhteiskunnassa.

Lautatarhankatu 4, 00580 Helsinki
Vaihtelevat ryhmäkoot
Henkilökunta paikalla: arkisin tai sovitusti
Vastaava ohjaaja: Heidi Tervonen, 050 404 0023
Tapio Kojo, 050 408 2259
Hanna Rouvinen, 050 4210 406
(Teppo Tolvanen, 050 588 2282, tällä hetkellä Niilo-hankkeessa)
Tutustumishaastatteluajan voi varata lähettämällä sähköpostia elvis@niemikoti.fi. Haastattelu järjestetään joko Elviksen tiloissa tai tarvittaessa etänä (Teams).

Opiskelijoiden harjoittelupaikat

Tällä hetkellä ei avoimia harjoittelupaikkoja opiskelijoille

Niemikotisäätiön Kulttuuripaja ELVIS on nuorten aikuisten mielenterveyskuntoutujien (18 – 35 v.) kohtaamispaikka, jossa luovien toimintojen ja ohjatun toiminnallisen vertaistuen kautta voit löytää mielekästä tekemistä jokapäiväiseen elämään.

Tarjolla on monipuolista toimintaa, jonka lähtökohtana ovat jokaisen omat kiinnostuksen kohteet ja voimavarat. Mielekkään tekemisen kautta voi kehittää elämän hallintaa ja oppia uutta.

Tehtäväänsä koulutetut vertaisohjaajat suunnittelevat ja ohjaavat toiminnallisia ryhmiä tukenaan Elviksen työntekijät. Toiminnassa korostuvat voimavarakeskeisyys, toiminnallisuus, osallisuus ja yhteisöllisyys.

Mitä Kulttuuripaja Elviksessä tapahtuu?

Toiminnalliset ryhmät sisältävät monipuolisen kirjon erilaisia toimintoja mm. bändi- ja studiotoimintaa, luovaa kirjoittamista, kädentaidollista työskentelyä, kuvataiteita, kulttuuriretkiä, tanssia, hyggeilyä, lauta-, konsoli- ja tietokonepelien pelaamista, punttisaliharjoittelua, bujoilua, liikuntaa ja rentoutusta. Sisältöjä ja teemoja muutetaan tarpeen mukaan ja näitä suunnittelemassa ovat toimintaan osallistujat itse.

Ryhmät ovat kooltaan pieniä, avoimia ja pajatyyppisiä. Ne pidetään yleensä ma-pe klo 11.00 -18.00 välillä. Osa ryhmistä toteutetaan ulkopuolisissa tiloissa. Kesäaikaan ryhmätoiminta poikkeaa muusta vuodenajasta ja tarjolla on enemmän ulkoilua, retkiä ja työpajoja.

Ryhmiin osallistumisen lisäksi Elviksessä voi viettää aikaa mm. hengaillen, tavata ihmisiä, lukea lehtiä, käydä netissä jne. Ajoittain pidetään avoimia tilaisuuksia myös kävijöiden läheisille ja muille halukkaille. Kulttuuripaja Elviksessä on myös erinomainen kuntosali, jota voi käyttää aukioloaikojemme puitteissa sekä fysioakustinen tuoli, jonka toiminta perustuu matalan äänen synnyttämään värähtelyyn.

ELVIKSEN kävijöille tarjotaan myös informaatiota yhteiskunnan tarjoamista mahdollisuuksista osallistua, harrastaa, opiskella ja tehdä työtä.

Toimintaan kuuluu vuosittain myös talvi- ja kesäleirit Niemikotisäätiön Kesäharjun toimintakeskuksessa.

Mukaan toimintaan

Mukaan toimintaan pääseminen edellyttää helsinkiläisyyttä, voimassa olevaa hoitosuhdetta ja 18-35 vuoden ikää. Ota yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Voit lähettää meiliä osoitteella elvis(at)niemikoti.fi, jossa kerrot itsestäsi

  • kuka olet
  • minkälaiset asiat kiinnostavat
  • omat yhteystietosi meiliosoitteella ja puhelinnumerolla varustettuna

Otamme sinuun yhteyttä ja sovimme henkilökohtaisen tutustumiskäynnin ja haastattelun, jonka jälkeen voit osallistua toimintaan. Tutustumiskäynnille voit tulla yksin tai yhdessä esim. hoitotahon edustajan kanssa.

Tutustumiskäynnin jälkeen voit osallistua ryhmiimme. Suosittelemme kokeilemaan rohkeasti erilaisia ryhmiä, testaaminen on sallittua ja suositeltavaa!

Infoa toiminnasta

Järjestämme säännöllisesti AVOIN INFO -tuokion, johon ovat tervetulleita ihan kaikki toiminnasta kiinnostuneet. Infojen ajankohdat löydät kohdasta KALENTERI tai Kulttuuripaja ELVIS Facebook -sivustolta. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Ajankohtaista yksikössä

Julkaisut liittyen Kulttuuripaja ELVIS

Vieritä ylös