koronaepidemian aikana
arkisin 10–17
numerossa 050 404 0022

Lue lisää >

Niilon vapaa vertais-chat on aina auki ja kokemus­asian­tuntijoiden vetämä chat-kahvila ti klo 17 ja la klo 14.

Lue lisää >

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Päivätoiminta | Toiminta

Kulttuuripaja ELVIS

Niemikotisäätiön työ- ja päivätoiminta on avattu viranomaisten määräyksiä noudattaen vaiheittain 1.6.2020 alkaen. Kulttuuripaja ELVIS ottaa tutustumiskäynnin kautta taas uusia kävijöitä syyskuusta alkaen.

Niemikotisäätiön Kulttuuripaja ELVIS on nuorten aikuisten mielenterveyskuntoutujien (18 – 35 v.) kohtaamispaikka, jossa luovien toimintojen ja ohjatun toiminnallisen vertaistuen kautta voit löytää mielekästä tekemistä jokapäiväiseen elämään. Tarjolla on monipuolista toimintaa, jonka lähtökohtana ovat jokaisen omat kiinnostuksen kohteet ja voimavarat. Mielekkään tekemisen kautta voi kehittää elämän hallintaa ja oppia uutta. Tehtäväänsä koulutetut vertaisohjaajat suunnittelevat ja ohjaavat toiminnallisia ryhmiä tukenaan Elviksen työntekijät. Toiminnassa korostuvat voimavarakeskeisyys, toiminnallisuus, osallisuus ja yhteisöllisyys.

 

Lautatarhankatu 4, 00580 Helsinki
Henkilökunta paikalla: arkisin tai sovitusti
Vastaava ohjaaja: Heidi Tervonen, 050 404 0023
Henkilökunta: Tapio Kojo, 050 408 2259, Teppo Tolvanen, 050 588 2282

Ei harjoittelupaikkoja

Koronavirusepidemian vuoksi emme ota tällä hetkellä harjoittelijoita.

Mitä Kulttuuripaja Elviksessä tapahtuu?

Toiminnalliset ryhmät sisältävät monipuolisen kirjon erilaisia toimintoja mm. bändi- ja studiotoimintaa, luovaa kirjoittamista, kädentaidollista työskentelyä, kuvataiteita, kulttuuriretkiä, tanssia, hyggeilyä, lauta-, konsoli- ja tietokonepelien pelaamista, punttisaliharjoittelua, bujoilua, liikuntaa ja rentoutusta. Sisältöjä ja teemoja muutetaan tarpeen mukaan ja näitä suunnittelemassa ovat toimintaan osallistujat itse.

Ryhmät ovat kooltaan pieniä, avoimia ja pajatyyppisiä. Ne pidetään yleensä ma-pe klo 11.00 -18.00 välillä. Osa ryhmistä toteutetaan ulkopuolisissa tiloissa. Kesäaikaan ryhmätoiminta poikkeaa muusta vuodenajasta ja tarjolla on enemmän ulkoilua, retkiä ja työpajoja.

Ryhmiin osallistumisen lisäksi Elviksessä voi viettää aikaa mm. hengaillen, tavata ihmisiä, lukea lehtiä, käydä netissä jne. Ajoittain pidetään avoimia tilaisuuksia myös kävijöiden läheisille ja muille halukkaille. Kulttuuripaja Elviksessä on myös erinomainen kuntosali, jota voi käyttää aukioloaikojemme puitteissa sekä fysioakustinen tuoli, jonka toiminta perustuu matalan äänen synnyttämään värähtelyyn.

ELVIKSEN kävijöille tarjotaan myös informaatiota yhteiskunnan tarjoamista mahdollisuuksista osallistua, harrastaa, opiskella ja tehdä työtä.

Toimintaan kuuluu vuosittain myös talvi- ja kesäleirit Niemikotisäätiön Kesäharjun toimintakeskuksessa.

Mukaan toimintaan

Mukaan toimintaan pääseminen edellyttää helsinkiläisyyttä, voimassa olevaa hoitosuhdetta ja 18-35 vuoden ikää. Ota yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Voit lähettää meiliä osoitteella elvis(at)niemikoti.fi, jossa kerrot itsestäsi

  • kuka olet
  • minkälaiset asiat kiinnostavat
  • omat yhteystietosi meiliosoitteella ja puhelinnumerolla varustettuna

Otamme sinuun yhteyttä ja sovimme henkilökohtaisen tutustumiskäynnin ja haastattelun, jonka jälkeen voit osallistua toimintaan. Tutustumiskäynnille voit tulla yksin tai yhdessä esim. hoitotahon edustajan kanssa.

Tutustumiskäynnin jälkeen voit osallistua ryhmiimme. Suosittelemme kokeilemaan rohkeasti erilaisia ryhmiä, testaaminen on sallittua ja suositeltavaa!

Infoa toiminnasta

Järjestämme säännöllisesti AVOIN INFO -tuokion, johon ovat tervetulleita ihan kaikki toiminnasta kiinnostuneet. Infojen ajankohdat löydät kohdasta KALENTERI tai Kulttuuripaja ELVIS Facebook -sivustolta. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Julkaisut liittyen Kulttuuripaja ELVIS

Elviksen Joulujamit

16.12.2019 

 

AVOIN INFO

24.09.2019 

 

AVOIN INFO

06.09.2019 

 

AVOIN INFO

06.08.2019 

 

Vieritä ylös