Niemikotisäätiön yksiköissä on koronarajoitustenkin aikana monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin.

Ota yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Koronaohje

Jos tunnet koronaoireita (päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi, ripuli), toimi näin:

  1. Ota yhteyttä yksikkösi ohjaajaan. Yöaikaan voit ottaa yhteyttä päivystysnumeroon 050 573 5658 tai sähköpostitse paivystys@niemikoti.fi
  2. Tee oirearvio Oma olossa (https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649) tai jos et pysty tekemään oirearviota, soita koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117.
  3. Odota ohjeita äläkä mielellään tapaa ketään ennen tarkempien ohjeiden saamista.

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Niemikotisäätiö työnantajana

Sote-alaa vaivaava vakava työntekijäpula ei ole onneksemme toistaiseksi koskettanut Niemikotisäätiötä. Olemme kiinnittäneet huomiota työntekijöidemme hyvinvointiin ja työnantajavastuuseen säätiön alkuajoista lähtien ja kehittäneet toimintatapojamme yhteiskunnan muuttuessa ja tiedon lisääntyessä. Alla näet listattuna tärkeiksi koetut työnantajan ominaisuutemme.

Turvallinen työnantaja

Niemikotisäätiö on osana Helsingin kaupunkikonsernia vakaa työnantaja. Vuonna 1983 perustetun säätiön henkilökunnan työsuhteiden keskimääräinen pituus on nykyisin 11,4 vuotta. 

Kehittämis- ja koulutusmyönteisyys

Niemikotisäätiössä palveluiden ja toiminnan kehittäminen yhteistyössä palvelunkäyttäjien kanssa on jatkuvaa. Säätiön kehittämiä innovatiivisia palvelumalleja on otettu käyttöön myös valtakunnallisesti. Säätiössä panostetaan myös henkilökunnan koulutukseen monin eri tavoin ja kaikille työntekijöille on tarjolla säännöllinen ryhmätyönohjaus. Seuraamme myös valppaasti alan kansainvälisiä kehitystrendejä ja tuomme hyvinvointia lisääviä uusia malleja usein ensimmäisenä Suomeen.

Mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön

Niemikotisäätiössä työntekijöillä on hyvät vaikutusmahdollisuudet omaan työhönsä. Asioista keskustellaan yhdessä. Säätiön yhteiset asiat käydään läpi hallinnosta, työntekijöistä ja palvelunkäyttäjistä koostuvassa yhteistyöryhmässä. Niemikotisäätiö on matalan hierarkiatason organisaatio.

Joustava työnantaja

Niemikotisäätiössä pyritään huomioimaan työntekijöiden tarpeet ja toiveet esimerkiksi työvuorosuunnittelun, koulutusvapaiden ja muiden yksilöllisten toiveiden osalta. Työilmapiiri on työn luonteesta huolimatta rento ja osamme myös pitää hauskaa yhdessä.  

Merkityksellinen työ

Niemikotisäätiön henkilökunta kokee tehtyjen työvirekyselyiden mukaan työnsä erittäin merkitykselliseksi. Teemme työtä mielenterveyden haasteista kärsivien helsinkiläisten auttamiseksi. Asiakastyytyväisyyskyselyiden palautteiden perusteella olemme onnistuneet tässä työssä oikein hyvin. 

Vankka arvopohja

Niemikotisäätiö on yleishyödyllinen, taloudellista voittoa tavoittelematon toimija. Suomalaisen työn liitto on myöntänyt säätiölle yhteiskunnallisen yrityksen tunnuksen. Säätiössä kiinnitetään erityistä huomiota myös ympäristöasioihin – säätiön tekemä ympäristötyö onkin palkittu Helsingin seudun ympäristöpalkinnolla. Yksiköissämme noudatetaan turvallisen tilan periaatteita ja yhdenvertaisuus ja moniarvoisuus ovat meille keskeisiä arjen toimintaperiaatteita.

Vieritä ylös