Opiskelija Puusuutarin tuettuun asumiseen

Puusuutarin tuetut asunnot
  • Puusuutarin tuetut asunnot tarjoaa kevyesti tuettua asumista helsinkiläisille mielenterveystoipujille Metsälässä. Yksikössä on 21 asiakaspaikkaa. Asuminen tapahtuu omissa yksiöissä, joissa on tupakeittiö ja kylpyhuone. Palvelunkäyttäjien ikäjakauma on 18-73 vuotta.

    Henkilökunta on paikalla arkipäivisin virka-aikaan. Moniammatilliseen työryhmään kuuluu kaksi sosionomia, toimintaterapeutti sekä lähihoitaja. Palvelunkäyttäjiltä edellytetään sellaista toimintakykyä, että he pärjäävät itsenäisesti iltaisin, viikonloppuisin ja pyhien aikana. Tukitoimena yksikössä käy iltaisin Niemikotisäätiön yöpäivystys.


    Työn viitekehyksenä on toipumisorientaatio. Asumisessa ohjaajan ja palvelunkäyttäjän yhteistyösuhteen keskiössä on palvelunkäyttäjän identiteetin vahvistuminen ja omien voimavarojen löytyminen sairaudesta huolimatta. Tuki muodostuu asiakaslähtöisesti palvelunkäyttäjän omien tavoitteiden ja voimavarojen mukaisesti. Jokaiselle palvelunkäyttäjälle laaditaan yksilöllinen kuntoutumissuunnitelma, jota arvioidaan puolen vuoden välein.
    Yksikön esittelyvideo: https://youtu.be/pbVLVuAOgFc

     

Koulutuspohja: Lähihoitaja, Sosionomi
Harjoitteluaika: Syksy 2024
Lue lisää yksiköstä: Puusuutarin tuetut asunnot
Hae tätä harjoittelupaikkaa