Opiskelija SKARPPI Asumisvalmennusyksikköön

Skarppi asumisvalmennusyksikkö

Skarppi asumisvalmennusyksikkö tuottaa sosiaalipsykiatrista ja itsenäisempään asumiseen valmentavaa kuntoutustyötä nuorille helsinkiläisille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Yksikkö sijaitsee Helsingin Metsälässä. Asumisvalmennusyksikössä asuu kerrallaan 10 palvelunkäyttäjää.

Asumisvalmennusyksikkö tarjoaa ympärivuorokautista, tehostettua palveluasumista pyrkimyksenä lisätä palvelunkäyttäjien valmiuksia itsenäisempään asumiseen ja elämiseen. Asumisvalmennusyksikössä pyritään tarjoamaan myönteisiä arjen kokemuksia, joiden avulla nuoria palvelunkäyttäjiä sitoutetaan asumisvalmennukseen ja tämän avulla takaisin yhteiskuntaan.

Skarppi asumisvalmennuksen työssä korostuvat inhimillisyys, yksilön kunnioitus, yksilöllisyys, tasa-arvo ja asiakaslähtöinen työote. Kohtaaminen on aina arvostavaa ja eettistä. Yksikön toiminta perustuu toipumisorientaatioon, joka toimii koko Niemikotisäätiön viitekehyksenä.

Asumisvalmennusyksikössä työskentelee moniammatillinen työryhmä, joiden pohjakoulutus, osaaminen ja työkokemus tukevat palvelunkäyttäjien tarpeita ja haasteita. Yksikön henkilökunta on paikalla viikon jokaisena päivänä, ympäri vuorokauden.

Koulutuspohja: Lähihoitaja, Sosionomi
Harjoitteluaika: Huhti-toukokuu 2024, syksy 2024
Lue lisää yksiköstä: Skarppi asumisvalmennusyksikkö
Hae tätä harjoittelupaikkaa