Ompelimo & Olohuone

Ompelimon työtoiminta Ompelimo on 20-paikkainen työkeskus, jossa työskentelee kaksi ohjaajaa. Uusi ompelija aloittaa kahden viikon koeajalla, jonka aikana perehdytään ompelimon toimintaan ja arvioidaan tulevaa. Kokemus ompelualalta ei ole välttämätön, kiinnostus… lue lisää alta.

Valmennus- ja työtoiminta
Toiminta

Ompelimo & Olohuone

arkisin tai sovitusti

20

Kalevankatu 30, 00100 Helsinki

050 408 2428

Korjausompeluja vastaanotetaan maanantaista keskiviikkoon kello 8–15.30.

Ompelimon työtoiminta

Ompelimo on 20-paikkainen työkeskus, jossa työskentelee kaksi ohjaajaa. Uusi ompelija aloittaa kahden viikon koeajalla, jonka aikana perehdytään ompelimon toimintaan ja arvioidaan tulevaa. Kokemus ompelualalta ei ole välttämätön, kiinnostus ompeluun ja kädentaitoihin riittää.  Opetamme ja ohjaamme jokaista ompelijaa sopimuksen ja henkilökohtaisen kuntoutussuunnitelman mukaan. Ompelimossa kuntoutumisen tavoitteena on arjen rytmittäminen, työkyvyn ylläpitäminen ja kehittäminen päämääränä esimerkiksi työharjoittelu tai siirtyminen opiskelemaan tai työelämään.

Yksityisasiakkaille ja yrityksille

Teemme yksityisasiakkaille mm. farkkujen lyhennyksiä ja korjauksia sekä ompelemme liinavaatteita, verhoja ja koristetyynyjä. Tuntityönä tehdyistä ompelutöistä veloitamme 12€/tunti. Annamme ompelutyöstä aina hinta-arvion työtä vastaanottaessamme.

Yrityksille teemme muun muassa monenlaista merkkien ompelua. Jatkuvana alihankintatyönä ompelemme Filtrete-vaihtosuodattimia Suomen terveysilma Oy:lle.

Olohuone-toiminta

Päivittäisen ompelutoiminnan lisäksi Helsingin keskustassa sijaitseva tila on myös iltakäytössä. Olohuonetta kehitetään kohtauspaikaksi, jossa mm. yksin asuvat helsinkiläiset mielenterveyskuntoutujat voivat tavata toisiaan, lukea päivän lehdet ja hoitaa verkkopankki- tai muut internet-asiansa tilan uusilla asiakaskoneilla.

Ompelimo & Olohuone tarjoaa mm. seuraavia erikoistumispalveluja:
  • Verkkokauppatuotteita

      Niemikotisäätiön verkkokauppa toimii osoitteessa https://kauppa.niemikoti.fi/ Tällä hetkellä kaupassa on tarjolla Ompelimossa tehtyjä tuotteita.

  • Ompelutyöt

    Alihankinta-ompelutyöt, vaatteiden korjaukset ja tuunaukset sekä erilaiset kodin tekstiilien ompelutyöt

Rekrytointi:

Tällä hetkellä ei avoimia harjoittelupaikkoja opiskelijoille

Tehostettu palveluasuminen, ympärivuorokautinen tuki

Tuettu asuminen, tuki joka päivä + yöpartio

Tuettu asuminen, tuki virka-aikaan + yöpartio

Jälleenvuokraus

Niemikotisäätiön jälleenvuokraus tarjoaa helsinkiläisille mielenterveyskuntoutujille itsenäisen, henkilökohtaisen ja turvallisen asumismuodon.

Yöpäivystys

Puhelin
050 573 5658
tai 09 724 7327

Niemikotisäätiön yöpäivystystoiminta 
luotiin palvelunkäyttäjien tueksi.


Päivätoimintayksiköt

Valmennus- ja työtoimintayksiköt

Mieli Töihin -valmennusyksikkö

Vapaa-aika