Niemikotisäätiön yksiköissä on koronarajoitustenkin aikana monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin.

Ota yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Koronaohje

Jos tunnet koronaoireita (päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi, ripuli), toimi näin:

  1. Ota yhteyttä yksikkösi ohjaajaan. Yöaikaan voit ottaa yhteyttä päivystysnumeroon 050 573 5658 tai sähköpostitse paivystys@niemikoti.fi
  2. Tee oirearvio Oma olossa (https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649) tai jos et pysty tekemään oirearviota, soita koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117.
  3. Odota ohjeita äläkä mielellään tapaa ketään ennen tarkempien ohjeiden saamista.

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Esittelyssä: Samu Kauppi

Hei hei! Olen Samu Kauppi, 20 vuotias mies ja olen käynyt Niemikotisäätiössä 17.10.2017 lähtien opiskellen/työskennellen Blenderin parissa. Rakastan koiraani, jota ulkoilutan joka päivä ja pidän myös peleistä. Muita kiinnostuksen kohteita elämässäni ovat kalastus ja piirtäminen.

Blender, jonka kanssa olen työskennellyt, on 3D-mallintamis- ja pelinkehitysohjelma ja tämän ohjelman kanssa olen kehittänyt omaa peliä. Pelillä ei ole vielä virallista nimeä, mutta kutsun sitä nimellä ’’Dragon Flight’’, koska siinä lennetään lohikäärmeellä. Tiedän, tiedän, olen hyvin kekseliäs J. Pelin kehitys on ollut hyvin opettavaista ja sen seurauksesta olen hyvin kiinnostunut pelialasta. Se, minkä sain aikaan viikossa noin 2 kuukautta sitten, saan aikaan tunnissa nykyään ja uskon kehittyväni vielä paljon paremmaksi.

Jukka Wallenius opetti minulle Blenderin ensiaskeleet ja opin muutaman käynnin jälkeen juoksemaan. Elämäni aikana olen pelannut paljon pelejä, minkä takia tiesin paljon, mikä toimii pelissä ja mikä ei pelaajan näkökulmasta. Tämä on todennäköisesti syy, miksi opin Blenderin pelimoottori logiikan nopeasti. Lapsena pelasin peliä nimeltä ”Spore”, joka on ”simulaattoripeli”. Siinä pystyi luomaan hyvinkin helposti luovan näköisiä hahmoja, koneita ja rakennuksia. Uskon, että tämä on syy, miksi opin hyvinkin helposti käyttämään Blenderin 3D-mallintamista. Nämä kokemukset ovat luoneet mielestäni pohjan Blenderin hallitsemiseen. 8 kuukauden aikana olen oppinut valtavasti Blenderin pelimoottorista ja 3D-mallintamisesta, vaikka on tullut kiroiltua Blenderin ongelmista ja ötököistä J.

Ennen kun aloin käymään Niemikotisäätiössä olin toivoton. Olin syvässä masennuksessa, itsetuhoisuudesta puhumattakaan, ja toivoa en ollut nähnyt vuosiin. Yksi päivä kuitenkin terapeuttini kysyi, olenko kiinnostunut pelin kehittelemisestä. Vastasin, että sille voi antaa mahdollisuuden ja sen se antoi. Elämäni kääntyi 180 astetta ensimmäisen viikon aikana Niemikotisäätiössä. Todisteena on tämä kuva ensimmäisen viikonlopun aikana luodusta 3D-mallista. Blender ja Niemikotisäätiön positiivinen ilmapiiri auttoivat minut pois masennuksen kierteestä, vaikka kehitinkin kofeiiniaddiktion. En voi koskaan kiittää tarpeeksi NKS:n työntekijöitä.

Niemikotisäätiö on mahtava paikka kaikille, jotka tarvitsevat apua elektronisten laitteiden käyttöön, päivärytmiä tai kokemusta erilaisista tietotekniikan asioista. Olen nähnyt mainoksia Blender-kursseista netissä, jotka maksavat 30 euroa kuukaudessa. Jukan kurssi opettaa samat asiat mutta ilmaiseksi paikan päällä, mikä on mielestäni aina parempi, kuin kotona kökkiminen. Jos, hyvä lukija, olet vähänkin kiinnostunut Blenderin käytöstä, suosittelen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös