koronaepidemian aikana
arkisin 10–17
numerossa 050 404 0022

Lue lisää >

Niilon vapaa vertais-chat on aina auki ja kokemusasiantuntijoiden vetämä chat-kahvila ma, ke ja la.

Lue lisää >

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Esittelyssä: Samu Kauppi

Hei hei! Olen Samu Kauppi, 20 vuotias mies ja olen käynyt Niemikotisäätiössä 17.10.2017 lähtien opiskellen/työskennellen Blenderin parissa. Rakastan koiraani, jota ulkoilutan joka päivä ja pidän myös peleistä. Muita kiinnostuksen kohteita elämässäni ovat kalastus ja piirtäminen.

Blender, jonka kanssa olen työskennellyt, on 3D-mallintamis- ja pelinkehitysohjelma ja tämän ohjelman kanssa olen kehittänyt omaa peliä. Pelillä ei ole vielä virallista nimeä, mutta kutsun sitä nimellä ’’Dragon Flight’’, koska siinä lennetään lohikäärmeellä. Tiedän, tiedän, olen hyvin kekseliäs J. Pelin kehitys on ollut hyvin opettavaista ja sen seurauksesta olen hyvin kiinnostunut pelialasta. Se, minkä sain aikaan viikossa noin 2 kuukautta sitten, saan aikaan tunnissa nykyään ja uskon kehittyväni vielä paljon paremmaksi.

Jukka Wallenius opetti minulle Blenderin ensiaskeleet ja opin muutaman käynnin jälkeen juoksemaan. Elämäni aikana olen pelannut paljon pelejä, minkä takia tiesin paljon, mikä toimii pelissä ja mikä ei pelaajan näkökulmasta. Tämä on todennäköisesti syy, miksi opin Blenderin pelimoottori logiikan nopeasti. Lapsena pelasin peliä nimeltä ”Spore”, joka on ”simulaattoripeli”. Siinä pystyi luomaan hyvinkin helposti luovan näköisiä hahmoja, koneita ja rakennuksia. Uskon, että tämä on syy, miksi opin hyvinkin helposti käyttämään Blenderin 3D-mallintamista. Nämä kokemukset ovat luoneet mielestäni pohjan Blenderin hallitsemiseen. 8 kuukauden aikana olen oppinut valtavasti Blenderin pelimoottorista ja 3D-mallintamisesta, vaikka on tullut kiroiltua Blenderin ongelmista ja ötököistä J.

Ennen kun aloin käymään Niemikotisäätiössä olin toivoton. Olin syvässä masennuksessa, itsetuhoisuudesta puhumattakaan, ja toivoa en ollut nähnyt vuosiin. Yksi päivä kuitenkin terapeuttini kysyi, olenko kiinnostunut pelin kehittelemisestä. Vastasin, että sille voi antaa mahdollisuuden ja sen se antoi. Elämäni kääntyi 180 astetta ensimmäisen viikon aikana Niemikotisäätiössä. Todisteena on tämä kuva ensimmäisen viikonlopun aikana luodusta 3D-mallista. Blender ja Niemikotisäätiön positiivinen ilmapiiri auttoivat minut pois masennuksen kierteestä, vaikka kehitinkin kofeiiniaddiktion. En voi koskaan kiittää tarpeeksi NKS:n työntekijöitä.

Niemikotisäätiö on mahtava paikka kaikille, jotka tarvitsevat apua elektronisten laitteiden käyttöön, päivärytmiä tai kokemusta erilaisista tietotekniikan asioista. Olen nähnyt mainoksia Blender-kursseista netissä, jotka maksavat 30 euroa kuukaudessa. Jukan kurssi opettaa samat asiat mutta ilmaiseksi paikan päällä, mikä on mielestäni aina parempi, kuin kotona kökkiminen. Jos, hyvä lukija, olet vähänkin kiinnostunut Blenderin käytöstä, suosittelen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös