Niemikotisäätiön yksiköissä on koronarajoitustenkin aikana monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin.

Ota yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Niilon vapaa vertais-chat on aina auki ja kokemus­asian­tuntijoiden vetämä chat-kahvila ti klo 17 ja la klo 14.

Lue lisää >

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Esittelyssä: Leena Lehijoki

Hallinnon väki onnittelukahveilla Leenan kanssa laskiaistiistaina. Kuvassa Seppo Eronen, Jouni Nisula, Leena Lehijoki, Mirja Kuopio ja Mari Lehtovirta.

Leena Lehijoki suoritti sihteerin tutkinnon opinnollistamismenetelmällä – työssä oppien – Niemikotisäätiön hallinnossa. Tutkinnon suorittaminen kesti vuoden ja valmistumista kahviteltiin hallinnon tiloissa laskiaistiistaina 13.2.2018. Leenan katse on valmistumisen jälkeen jo tulevassa, kevättä kohti. – Aion hakea töitä ja myöskin opiskelujen jatkamista mietin. Omien tietojen laajentaminen, etenkin palkanlaskenta kiinnostaa, siinä työllisyystilannekin vaikuttaa hyvältä.

Niemikotisäätiön apulaisjohtaja Jouni Nisula kertoo vuoden olleen hieno haaste Leenalle, vastuuta oli paljon ja Leena teki työn ohessa myös kehittämistehtävän, joka tuo hyvää näkemystä säätiön verkkopalveluihin palvelunkäyttäjien kannalta. Leenan tie palvelunkäyttäjästä opiskelijaksi ja työntekijäksi on säätiön kehittämistehtävän lisäksi antanut opiskelussa mukavasti etua myös arvioivan opettajan mielestä. On hienoa, että opiskelija tietää työpaikan organisaation, toimintatavat ja kohderyhmän jo etukäteen.

– Palvelunkäyttäjäthän ovat aina olleet meillä toiminnassa mukana, mutta jatkossa myös viestinnässä, toiminnan suunnittelussa ja ideoinnissa entistä enemmän. Tulevaisuudessa tämän merkitys tulee vain lisääntymään, mikä on oikein hyvä ja terve suuntaus, kertoo toiminnanjohtaja Seppo Eronen.

Haagasta se kaikki lähti

Sysäys ja alkuidea opiskeluun tuli Haagan Marko Hannilta, jota Leena arvostaa vuosien mittaan saadusta tuesta ja yhteistyöstä. Jo Haagassa Leena halusi mukaan toimistohommiin ja niiltä vuosilta Seppo muistaa elävästi kuinka katalonialaiset vieraat saivat aikanaan hyvän opastuksen englanniksi Leenalta. Hyvän alkukontaktin Sepon kanssa saatuaan Leena kysyi oma-aloitteisesti opiskelupaikkaa hallinnossa, mikä järjestyikin hienosti.

Ohjaaja ja kollega

Leena antaa lämpimät kiitokset kanssatyöntekijöille, ohjaavalle Mari Lehtovirralle ja talouspäällikkö Mirja Kuopiolle. – Kaikkien puoleen pystyin aina kääntymään, koskaan ei jätetty yksin asioiden kanssa ja kuitenkin myös sopivasti annettiin itsenäisyyttä haastavampiin tehtäviin.

Ohjaajan roolissa ollut Mari kertoo muistavansa Leenan jo Haagan vuosilta ystävällisyydestä ja helposta kanssakäymisestä. “Haagan henki” näkyi selkeästi Leenassa. Vuoteen mahtui paljon oppimista puolin ja toisin elämästä ja työskentelystä iloineen ja suruineen. Leena muuttui vuoden mittaan ohjattavasta opiskelijasta itsenäisesti toimivaksi kollegaksi. Oppiva, hoksaava, tarkka, positiivinen ja lähestyttävä, kertoo ohjaaja – näillä ominaisuuksilla on hyvä jatkaa eteen päin.

Kaikki on mahdollista

Jouni muistuttaa, että työnhaussa on hyvä pitää mielessä, että kaikki työpaikat eivät Niemikotisäätiön tapaan suosi aitoa ja teeskentelemätöntä kohtaamista. Säätiön toimintaan mukaan otetun vertaistuen Leena näkee hyvänä edistysaskeleena ja myös yhtenä vaihtoehtona itselleen kokemusasiantuntijan koulutuksen saaneena esim. vapaaehtoistyön kautta. – Olisi hienoa neuvoa ja ohjata palveluiden piiriin; kaikkien ei tarvitse mennä niin monen mutkan kautta kuin itse menin; voisi sanoa uudelle tulijalle, että kaikki on mahdollista.

Leena tie on ollut pitkä ja monipolvinen, aikanaan myös tummien pilvien kattama. Nyt tulevaisuus näyttää valoisalta. Hyvä kielitaito on saanut tuumaamaan jopa ulkomaille lähtemistä pidemmäksi aikaa. – Eihän sitä koskaan tiedä mihin tie vie.

Kiitosten aika

Leena haluaa lämpimästi kiittää Niemikotisäätiön henkilöstöä, Edupolin opettajia, omaa perhettään ja läheisiään. – Ilman heidän kaikkien tukea tämä ei olisi ollut mahdollista!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös