Niilo-sovelluksen ensimmäisen virallisen sovelluskauppaversion tekijä Vincit Oy kutsui Niilon Niemikotisäätiön kehittäjätiimin kylään Tampereelle. Kehittäjätiimi koostuu pääasiassa kokemusasiantuntijoista ja palvelunkäyttäjistä. Tampereen reissulla tarkoitus oli tehdä läpikatsaus Niilon kehitykseen, muistella mitä odotettiin, miettiä mitä saatiin ja ideoida mihin ollaan matkalla.

Matkaan lähdettiin 15.11.2021 aamujunalla ja kahdeksanhenkinen seurue oli hyväntuulinen ja odotukset olivat korkealla. Kuten oli jo matkaa ennen sovittu, Niilo-kyselyyn vastanneiden lahja-arvonta suoritettiin reissussa ja yhdessä nautitun aamiaisen jälkeen olikin sille oivallinen hetki. Voittajakolmikko saatiin selville ja arvonnan voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Perillä tiimi pääsi testaamaan Tampereen uutta ratikkaa matkalla Hervantaan Vincitin toimitiloihin.

Matkakertomuksen kuvia klikkaamalla saat isomman version kuvateksteineen.

Vincitin vastaanotto oli lämmin ja yltäkylläinen

Niilo-päivä oli erittäin antoisa. Retrospektiivin yhteydessä todettiin, että Niilo-kehittäjien kanssa aluksi pidetty aloitustyöpaja oli ollut elintärkeä Niilon hengen tavoittamiseksi.

Yhteiskehittämiseen kuuluu tyypillisesti eteneminen järjestelmä edellä, mutta Niilosta todettiin yhteistuumin, että se on aidosti tehty käyttäjä edellä. Tämä on jatkossakin pääasia – Niilo on toipujilta toipujille. Vincitin asiakkuusvastaava Piritta Karppelin ihaili Niilon rohkeutta olla ennakkoluulottoman kepeä ja huumorintajuinen apinamaskotin heitellessä banaaneja sovelluksessa määriteltyjen tavoitteiden saavuttajille. Sovittiin myös olla käytettävissä esimerkkitapauksena hienosta yhteistyömallista retrospektiivin pitäneen HAMKin Satu Jumisko-Pyykön kanssa.

Erilaisissa leikeissä ja harjoitteissa kirkastettiin Niilon hyviä ominaisuuksia, kehitettävää ja korjattavaa, yhteistyön vahvuuksia ja löydettiin myös hienoja uusia ideoita jatkoa varten.

Kehittämistyön priorisointilistaa alettiin laatia samantien. Sirkustyöpajassa saadut jongleeraus-opit saattavatkin olla siinä hommassa tarpeen.

Vincitin tarjoilut olivat kaiken kaikkiaan hulppeat ja halukkaat pääsivät lopuksi jopa saunomaan – löyly oli “oikein sopiva” Santun sanoin.

Teppo ja Santtu saivat hienosti keilan ja devil stickin pysymään ilmassa.

Vincit Oy antoi muistoksi tähän astisesta hienon onnittelutaulun. Kuvassa vasemmalta Niilon kehittäjätiimin Santtu, Petri Kotilainen, Teppo Tolvanen, Tuomas, Seppo Eronen, Emma ja Vincitin design director Heidi Majuri sekä asiakkuusvastaava Piritta Karpelin

Matka oli antoisa ja hauska – kiitos Vincit ja Tampere, kiitos kivat matkakumppanit!

Katja Lampela
Niemikotisäätiön viestintäasiantuntija