Niemikotisäätiön yksiköt osallistuivat leikkimieliseen ja perinteiseen “Vuoden ekoteko” -kilpailuun asettamalla ehdolle yksikkönsä vuoden 2022 ekoteot. Ekotekoehdokkaita olivat mm. energiaa ja luonnonvaroja säästävät toimet kotikäynneillä sekä tuotteiden elinkaaren pidentäminen, kasvis- ja lähiruuan lisääminen, kestokansien käyttö tarjoiluastioissa, muovijäteastian käyttöönotto, “ympäristötyö meets toipumisorientaatio” ja monipuolinen ympäristötyö.

Lopullisen valinnan tekivät Niemikotisäätiön työntekijät ja äänestyksen voitti ylivoimaisesti Malmin päivätoimintakeskuksen ehdotus “Green care -toiminta Malmin päivätoiminnan viereisellä Green City Farm -pellolla”.

Niemikotisäätiön apulaisjohtaja Jouni Nisula
Kuvassa apulaisjohtaja Jouni Nisula, “Meillä on Helsingin paras ympäristötyö ja -porukka”.

Green care -toimintana tapahtuva peltoviljely yhdessä Perhon Liiketalousinstituutin kanssa on erinomainen esimerkki toiminnasta, jonka vaikutuspiiri on merkittävä. Se antaa kaikille osallistuville (työntekijät organisaatioista ja palvelunkäyttäjät) uutta osaamista, yhdessä tekemistä ja luontokokemuksen siitä miten pienen pieni siemen saattaa kasvattaa kymmeniä kiloja ruokaa. Luonnonmukaisesti kasvatettu ruoka ilman väkilannoitteita maistuu vaan niin paljon paremmalta. Lisäksi peltoviljelyssä huomioitiin hiilen sidonta esim. kasvattamalla nurmea palstojen väliin – niin helppoa ympäristötyö voi olla.

Ekotekopalkintoa juhlivat Malmilla vuoden 2022 Niemikotisäätiön peltoviljelyyn osallistuneet, Perhon opettajat, Malmin päivätoimintayksikön väki sekä Niemikotisäätiön ympäristötyöryhmä. 

Upean kesäisen vadelmakakun – kiitos Haagan toimintatalo ja Tuula! – nauttimisen kera muisteltiin vuotta 2022 ja innokkaasti suunniteltiin jo tulevaa kasvukautta. 

Lue myös tämä uutinen >

Ympäristötyöryhmän logo