Niemikotisäätiön Tukichat on toistaiseksi lopetettu.
Chat-tukea löydät mm. täältä:
Mielenterveystalon koronahuolichat
Tukinetin tukichatit

Niilon vapaa vertais-chat on aina auki ja kokemus­asian­tuntijoiden vetämä chat-kahvila ti klo 17 ja la klo 14.

Lue lisää >

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Kokemusasiantuntijaleirin kuulumisia

Tänä vuonna 2020 Kokemusasiantuntijaleiriä varjosti koronavirusepidemia, siksi osallistujamäärää jouduttiin pienentämään kuuteentoista henkilöön. Leiri oli lyhyt, mutta ytimekäs. Saimme kokea Teppo Tolvasen pitämän äänimaljarentoutuksen. Toiminnanjohtaja Seppo Eronen kävi kertomassa hallinnon terveiset ja oli kiinnostunut kehittämisideoista Niemikotisäätiön toiminnan kehittämiseksi ja Tara Hagman esittelikin heti ideansa mielenterveyskuntoutujien turvatalosta, joka olisi toteutuessaan turvapaikka haastavassa elämäntilanteessa oleville, joita ei oteta osastohoitoon.

Neljä valmistuvaa kokemusasiantuntijaa esitti oman tarinansa ja vastaanotti todistuksen suoritetusta kokemusasiantuntijakoulutuksesta. Valmistujaislahjaksi he saivat Niemikotisäätiön logolla ja ”Experience” tekstillä varustetut kangasmaskit. Leirillä oli hyvä yhteishenki, kuten Niemikotisäätiöllä yleensäkin. Illanvietto sujui saunoessa ja monet leiriläiset paistoivat makkaraa avotulella takassa. Ruoka oli hyvää, kuten Kesäharjussa aina ja täytekakku kruunasi valmistuvien kokemusasiantuntijoiden kunniaksi nautitut kahvit. Odotamme innolla jo ensi vuoden leiriä, jonka teemaksi valittiin luonnon parantava voima. Ensi vuonna leiri on aikaisemman kahden päivän sijaan kolme päiväinen.

Työssäoppimisjakson ajan Niemikotisäätiöllä työskentelevä Tatu kiitteli leiriä sanoen: ”Hienoa olla mukana toiminnassa”.

Teksti: Heikki Krook ja Tatu Hernesniemi
Kuva: Vuolenkosken Kesäharju ja aamun kajo (2019 syyskuu). Kuvaaja Marko Hanni.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös