Niemikotisäätiön yksiköissä on koronarajoitustenkin aikana monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin.

Ota yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Koronaohje

Jos tunnet koronaoireita (päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi, ripuli), toimi näin:

  1. Ota yhteyttä yksikkösi ohjaajaan. Yöaikaan voit ottaa yhteyttä päivystysnumeroon 050 573 5658 tai sähköpostitse paivystys@niemikoti.fi
  2. Tee oirearvio Oma olossa (https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649) tai jos et pysty tekemään oirearviota, soita koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117.
  3. Odota ohjeita äläkä mielellään tapaa ketään ennen tarkempien ohjeiden saamista.

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Kokemusasiantuntijaleirin kuulumisia

Tänä vuonna 2020 Kokemusasiantuntijaleiriä varjosti koronavirusepidemia, siksi osallistujamäärää jouduttiin pienentämään kuuteentoista henkilöön. Leiri oli lyhyt, mutta ytimekäs. Saimme kokea Teppo Tolvasen pitämän äänimaljarentoutuksen. Toiminnanjohtaja Seppo Eronen kävi kertomassa hallinnon terveiset ja oli kiinnostunut kehittämisideoista Niemikotisäätiön toiminnan kehittämiseksi ja Tara Hagman esittelikin heti ideansa mielenterveyskuntoutujien turvatalosta, joka olisi toteutuessaan turvapaikka haastavassa elämäntilanteessa oleville, joita ei oteta osastohoitoon.

Neljä valmistuvaa kokemusasiantuntijaa esitti oman tarinansa ja vastaanotti todistuksen suoritetusta kokemusasiantuntijakoulutuksesta. Valmistujaislahjaksi he saivat Niemikotisäätiön logolla ja ”Experience” tekstillä varustetut kangasmaskit. Leirillä oli hyvä yhteishenki, kuten Niemikotisäätiöllä yleensäkin. Illanvietto sujui saunoessa ja monet leiriläiset paistoivat makkaraa avotulella takassa. Ruoka oli hyvää, kuten Kesäharjussa aina ja täytekakku kruunasi valmistuvien kokemusasiantuntijoiden kunniaksi nautitut kahvit. Odotamme innolla jo ensi vuoden leiriä, jonka teemaksi valittiin luonnon parantava voima. Ensi vuonna leiri on aikaisemman kahden päivän sijaan kolme päiväinen.

Työssäoppimisjakson ajan Niemikotisäätiöllä työskentelevä Tatu kiitteli leiriä sanoen: ”Hienoa olla mukana toiminnassa”.

Teksti: Heikki Krook ja Tatu Hernesniemi
Kuva: Vuolenkosken Kesäharju ja aamun kajo (2019 syyskuu). Kuvaaja Marko Hanni.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Vieritä ylös