Haagan toimintatalon esittelyvideon ovat tehneet Haagan toimintatalon palvelunkäyttäjät eli Haagan Haiku -lehtiryhmäläiset ja sosionomiopiskelija Pauliina (iso kiitos hänelle!), joka oli mukana ideoimassa, kuvaamassa ja editoimassa videota.

Videolla pääset tutustumaan Haagan monipuolisiin työ- ja ryhmätoimintoihin. Tervetuloa kyytiin!

40-vuotisjuhlalogo

Niemikotisäätiö täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Juhlistamme sitä yhdessä-teemalla avoimin ovin ja työpajoin. Tule tutustumaan meihin ja kertomaan mitä “yhdessä” tarkoittaa sinulle!

Niemikotisäätiön juhlalogo

Niemikotisäätiö täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Juhlistamme sitä yhdessä-teemalla avoimin ovin ja työpajoin. Tule tutustumaan meihin ja kertomaan mitä “yhdessä” tarkoittaa sinulle!

Seuraa juhlavuoden tapahtumia #niemikotisäätiö #niemikotisäätiö40 #yhdessä niemikoti.fi/juhlavuosi

Videon esittely tekstinä:

Haagan toimintatalo

Haagan toimintatalossa pääset osallistumaan monipuoliseen työ- ja ryhmätoimintaan. Voit olla meillä pidempään tai lyhyemmän määräaikaisen jakson. Yhdessä tekeminen ja vertaistoiminta ovat meille tärkeitä arvoja!

Ykköskerroksessa olevan ruoka- ja toimitilahuollon  tehtäviin kuuluu ruuan valmistusta, astiahuoltoa ja leipomotuotteiden valmistusta. Talon töinä on kiinteistön ja pihan hoitoa sekä pieniä remontointitehtäviä. Töistä maksettava työosuusraha on tuntikorvaus.

Pääsisäänkäynnin vieressä on vertaisten ja  kokemusasiantuntijoiden tapaamispiste Helppi. Ensimmäisessä kerroksessa on myös koko talon ryhmätila, jossa kokoontuu viikoittain useita eri ryhmä.

Toimintatalon ruokasalissa on mahdollisuus syödä edulliseen hintaan aamupala ja lounas. Kasvis- ja erityisruokavaliotoiveet otetaan huomioon. Lisäksi ruokasalissa on myynnissä kahvila ja leipomotuotteita.

Kakkos- ja kolmoskerroksen työtoiminta sisältää pussituksia, pakkauksia, tarrauksia, postituksia ja erilaisia kokoonpanotöitä – yhteistyöyrityksiä on useita. Työskentelystä maksetaan suoriteperusteinen työosuusraha, joka on verotonta tuloa eläkkeen tai kuntoutumistuen lisäksi. Meillä ei olla palkkasuhteessa vaan osallistuminen on luonteeltaan kuntouttavaa ja toipumista edistävää.

Osassa työtehtäviä on mahdollista kehittää omaa tietotekniikan osaamistaan. Toimitilahuollon tehtäviin kuuluu muun muassa siivousta ja joukko puhdistusalantaitajia huolehtii toimintatalon siisteydestä ja viihtyisyydestä.

Autonkuljettajat hoitavat lounaiden kuljetukset säätiön kolmeen eri yksikköön ja lähtevän tavaran laadun tarkistaminen ja kuljettaminen työn tilaajalle kuuluvat myös työtehtäviin. 

Ryhmätoiminnot ovat pääasiassa toisen kerroksen päädyssä. Viikko-ohjelma sisältää yli 20 erilaista ryhmää. Toimintatalossa voi osallistua joustavasti omien tavoitteiden mukaisesti sekä ryhmä- että työtoimintaan. Retkiä lähiseudulle tehdään pari kertaa kuukaudessa. Lisäksi teemme matkoja, järjestämme leirejä ja osallistumme erilaisiin tapahtumiin.

Vertaistoiminta on tärkeässä roolissa. Suuri osa ryhmistä on koulutettujen vertaisohjaajien vetämiä.. Halutessaan he voivat syventää osaamistaan opiskelemalla myös kokemusasiantuntijoiksi. Kokemusasiantuntijoille ja vertaisohjaajille tarjotaan myös työnohjausta, lisäkoulutusta ja virkistystä.

Toimintatalo on myös tärkeä kohtaamispaikka. Osallisuus ja kuulluksi tuleminen on tärkeää. 

Haagan toimintatalossa käy päivittäin noin 70 palvelunkäyttäjää ja henkilökuntaa on kahdeksan. 

Meidät löydät Talin keilahallin läheltä osoitteesta Vanha Viertotie 22 C.