Niemikotisäätiön yksiköissä on koronarajoitustenkin aikana monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin.

Ota yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Koronaohje

Jos tunnet koronaoireita (päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi, ripuli), toimi näin:

 1. Ota yhteyttä yksikkösi ohjaajaan. Yöaikaan voit ottaa yhteyttä päivystysnumeroon 050 573 5658 tai sähköpostitse paivystys@niemikoti.fi
 2. Tee oirearvio Oma olossa (https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649) tai jos et pysty tekemään oirearviota, soita koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117.
 3. Odota ohjeita äläkä mielellään tapaa ketään ennen tarkempien ohjeiden saamista.

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Ympäristötyö yksiköissä kehittyy

Niemikotisäätiölle keskeinen asia – ympäristön hyvinvoinnin lisääminen – ottaa hienoja kehitysaskelia arjen työssä. 

Yksiköiden ympäristötyöryhmissä pidetään yllä omia ympäristösuunnitelmia, joissa otetaan huomioon säätiön ympäristötyöryhmän luomat ajankohtaiset kuukausiteemat. Sen lisäksi, että teema huomioidaan työntekijöiden toimintatavoissa, se käydään myös palvelunkäyttäjien kanssa läpi. Näin ympäristö- ja hyvinvointityö saa moninkertaisen näkyvyyden ja vaikutuksen Niemikotisäätiössä.

Tältä näyttää esim. Lassilan tuettujen asuntojen ympäristötyöryhmän muistio.

 • Ekin kokemus ympäristötyöryhmän pitkäaikaisena jäsenenä on, että kaiken lähtökohtana on itse kierrättää jätteet. Tärkeää on myös positiivinen mieli ympäristötyötä kohtaan.
 • Keskustelimme ympäristötyöryhmän tehtävistä Lassilasta. 
 • Sovittiin, että seinälle kootaan infoa Lassilan ympäristöasioista ja luettavaksi myös Lassilan ympäristötyöryhmän kokousmuistio.
 • Tilataan lajitteluohjeita jaettavaksi Lassilan asukkaille. 
 • Aina uuden asukkaan muuttaessa voisi antaa tiedotteen jätteiden lajittelusta / kierrätyksestä Lassilassa.
 • Tarvittaessa voidaan myös opastaa jätehuoneessa, mistä löytyvät astiat eri jätteille. 
 • Niemikotisäätiön yhteisiä ympäristöteemoja esiteltäisiin yhteisökokouksissa sekä laitettaisiin kulloinen teema tiedoksi ympäristöasioiden ”ilmoitustaululle”. 
 • Suunniteltiin, että järjestetään ympäristöasioihin (erityisesti jätteiden lajitteluun) liittyvä tapahtuma, minkä sisällön Lassilan ympäristötyöryhmä yhdessä suunnittelee. Alustavasti kaavailtiin ajankohdaksi to 5.5 klo 15. 
 • Eki nosti pohdittavaksi, että voisiko sekajätteeseen päätyvää jätettä erotella nykyistä tarkemmin esimerkiksi muovi- ja paperiosat jostakin jätteestä irrottaen. Lisäksi mahdollisuudesta tekstiilien ja kankaiden kierrätykseen voisi ottaa selvää.
 • Seuraavan Lassilan ympäristötyöryhmän kokouksen ajankohta sovitaan myöhemmin.

Alla olevassa kuvassa harvinainen tapahtuma: Kohtalonköynnös kukkii Lassilan yhteistilassa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös