Niemikotisäätiön yksiköissä on koronarajoitustenkin aikana monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin.

Ota yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Koronaohje

Jos tunnet koronaoireita (päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi, ripuli), toimi näin:

  1. Ota yhteyttä yksikkösi ohjaajaan. Yöaikaan voit ottaa yhteyttä päivystysnumeroon 050 573 5658 tai sähköpostitse paivystys@niemikoti.fi
  2. Tee oirearvio Oma olossa (https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649) tai jos et pysty tekemään oirearviota, soita koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117.
  3. Odota ohjeita äläkä mielellään tapaa ketään ennen tarkempien ohjeiden saamista.

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Ympäristösäästöä ja ruokahävikittömyyttä kuvaava piirros

Vietetään hävikkiviikkoa joka viikko!

Suomessa on vietetty hävikkiviikkoa 13.-19.9.2021. Tämä on hienoa, koska ruoka on aivan liian hyvä ja tärkeä asia hukattavaksi, kuten sanotaan havikkiviikko.fi:ssa (linkki avautuu uuteen välilehteen). 

Haagan toimintatalon Tuula Pöyhönen (keittiötyön ohjaaja) kertoo, että ruokaa tehdessä Haagassa kiinnitetään aina huomiota siihen, ettei ruokahävikkiä synny. Käytännössä vain kuoria ja kahvinpuruja päätyy biojätteisiin. 

Lisäksi on pidetty huolta myös muista ympäristöasioista, mm. siten, että valoja ei pidetä turhaan päällä ja etenkin vedenkäyttöön on kiinnitetty huomiota. Veden suhteen helposti nimittäin ajattelee kuten keittiötyössä mukana ollut palvelunkäyttäjä “vesihän ei maksa mitään”. Tosiasiassa vedenkulutus aiheuttaa monenlaista menekkiä; veden kuljetukseen, lämmitykseen ja viemäröintiin käytetään rutkasti energiaa. 

Myös lajittelu on ollut pitkään arjen käytäntö Niemikotisäätiön yksiköissä, mutta kun palvelunkäyttäjä asetti Haagassa hyvän ja yksinkertaisen kysymyksen lajittelusta – “miksi” – päätimme kirjata vuoden 2022 ympäristöohjelmaan lajittelusta ja muusta ympäristönsäästöstä infotuokiot yksiköihin ensi vuodelle.

Hävikitöntä syksyä kaikille!

toivottelee Niemikotisäätiön ympäristötyöryhmä

… ja ps. varustautukaa liikkumaan lokakuussa, siitä lisää tuonnempana

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös