Niemikotisäätiön juhlalogo

Niemikotisäätiö täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Juhlistamme sitä yhdessä-teemalla avoimin ovin ja työpajoin. Tule tutustumaan meihin ja kertomaan mitä “yhdessä” tarkoittaa sinulle!

Seuraa juhlavuoden tapahtumia #niemikotisäätiö #niemikotisäätiö40 #yhdessä niemikoti.fi/juhlavuosi

Katso ohjaaja/työvalmentaja Satu Rintalan tekemä virtuaaliesitys Tinasepän asumiskuntoutusyksiköstä.

Alla esittely myös tekstinä.

Tinasepän asumiskuntoutusyksikkö

Tinasepässä on 39 palvelunkäyttäjää ja ikäjakauma on 24–78 vuoden välillä. Palvelunkäyttäjillä on omat asunnot, joista löytyy oma kylpyhuone ja keittokomero, jossa on jääkaappi ja mikro, neljässä asunnossa on oma liesi. Tinasepässä on ruokapalvelu, johon kuuluu aamiainen, lounas, päiväkahvi ja iltaruoka. Palvelusta saa valita haluamansa ateriat, tai syödä täysin omia ruokia. 

Asukkaita tuetaan arjessa yksilöllisesti ja monipuolisesti. Jokaisen asukkaan kanssa tehdään yksilöllinen kuntoutumissuunnitelma. Tinasepän toiminnan sisältöä ohjaa Niemikotisäätiön viitekehys toipumisorientaatiosta. Toimintaa ohjaa siis asukkaiden toiveet, ja asiakastyytyväisyyskyselyissä nousseet asiat. 

Tinasepässä työskentelee vastaavan ohjaajan lisäksi seitsemän ohjaajaa, sekä yksi oppisopimusopiskelija. Henkilökunnasta jokaisella on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan koulutus, ja he ovat paikalla arkisin 7–20 ja viikonloppuisin 9–19.30. Jokaisella asukkaalla on nimetty omaohjaaja, jonka kanssa asukas tekee kuntoutumissuunnitelman puolen vuoden välein. Omaohjaaja on aina oman asukkaan asioiden asiantuntija, mutta tukea saa muiltakin ohjaajilta. 

Niemikotisäätiöllä on yhteiskunnallinen yritys -merkki, ja kaikki palvelut ovat voittoa tavoittelematonta. 

Tinasepässä siivousvälineet ja -aineet, kuten myös WC- ja talouspaperit palvelunkäyttäjä saa asumisyksiköltä. Yhteisiä tiloja löytyy ruokasali, joka on usein käytössä oleskelutilana, sekä viihde- ja biljardihuoneet, ja kuntosali. Yhteisöllisyydellä on myös iso rooli. Tinasepässä järjestetään musiikki-, lautapeli-, ja rentoutusryhmä. Talossa on myös sauna ja pesutupa, joihin voi varata oman vuoron. Kesäisin takapihalla on käytettävissä kaunis puutarha, ja grillipaikka. 

Tinasepässä sosiaalisuuden säätely on helppoa; seuraa halutessaan voi viettää aikaa yhteisissä tiloissa, ja omaa rauhaa kaipaava pystyy tekemään itselle mieluisia asioita omassa asunnossa.