Viikko 37 on Hävikkiviikko, Niemikotisäätiö on mukana tänäkin vuonna

Tutkimusten mukaan kaikesta kulutuksen aiheuttamasta ympäristökuormasta noin kolmannes syntyy ruuasta. Turhaan tuotettu ruoka kuormittaa ympäristöä, sillä ruuantuotannossa tarvitaan paljon maata ja vettä. Samalla syntyy kasvihuonekaasupäästöjä sekä vesistöjä ja maaperää rehevöittäviä päästöjä. Suomessa kotitaloudet heittävät vuosittain roskiin 120–160 miljoonaa kiloa ruokaa. Henkilöä kohden heitämme ruokaa pois keskimäärin 20–25 kiloa vuodessa. Suomalaisten kotitalouksien ruokahävikki vastaa noin 100 000 keskivertohenkilöauton vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä.”
https://havikkiviikko.fi/tietoa-kampanjasta/

Tietoa kampanjasta – Hävikkiviikko 2019

Valtakunnallinen Hävikkiviikko järjestetään 9.–15.9.2019. On aika arvostaa ruokaa. Tutustu Hävikkiviikon sivuihin ja tule mukaan!

Avaa Facebookissa