Niemikotisäätiön yksiköissä on koronarajoitustenkin aikana monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin.

Ota yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Koronaohje

Jos tunnet koronaoireita (päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi, ripuli), toimi näin:

  1. Ota yhteyttä yksikkösi ohjaajaan. Yöaikaan voit ottaa yhteyttä päivystysnumeroon 050 573 5658 tai sähköpostitse paivystys@niemikoti.fi
  2. Tee oirearvio Oma olossa (https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649) tai jos et pysty tekemään oirearviota, soita koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117.
  3. Odota ohjeita äläkä mielellään tapaa ketään ennen tarkempien ohjeiden saamista.

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Suomen ensimmäiset toipumisorientaatiopäivät pidettiin Helsingissä

Scandic Grand Central Helsinki -hotellissa pidettiin 2.–3.5.2022 Evipron ja Suomen sosiaalipsykiatristen yhteisöjen keskusliitto (SSYK) ry:n järjestämät toipumisorientaatiopäivät. 

Pääpuhujien lisäksi ohjelmassa oli rinnakkaissessioita, joista kolme oli Niemikotisäätiön tuottamia. Panoksemme oli siis vahva ottaen huomioon myös sen, että säätiön toiminnanjohtaja Seppo Eronen toimi järjestävien tahojen yhteyshenkilönä ja oli molempina päivinä rinnakkaisesityksissä puheenjohtajana.

Toipumisorientaatiota käsiteltiin erittäin monipuolisesti palvelujen käyttäjien ja tarjoajien, eri alojen ammattilaisten sekä myös työnohjauksen näkökulmasta. Kokemuksia ja oppia jaettiin perinteisen mielenterveys- ja päihdekuntoutuksen lisäksi myös digitaalisesti avustetun toipumisen mukaan.

Niemikotisäätiö oli mukana seuraavilla rinnakkaissessioilla:

  • Niemikotisäätiö ja toipumisorientaatio, Olli Laitila
  • Meidän toipumisorientaatio, myös kertojina, Heikki Krook ja Katja Lampela: palvelunkäyttäjien viestintä, Toipumisorientaatio-podcast. Lisätietoa https://me.niemikoti.fi
  • Niilo-mobiilisovellus, Teppo Tolvanen ja Petri Kotilainen. Lisätietoa https://niilo.niemikoti.fi

Osallistujia oli runsaasti, esitykset korkealaatuisia ja monipuolisia – Toipumisorientaatiopäivät onnistuivat siis mainiosti, minkä vuoksi  tapahtumasta tehdäänkin toistuva.

Kiitokset vielä järjestäjille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Vieritä ylös