Scandic Grand Central Helsinki -hotellissa pidettiin 2.–3.5.2022 Evipron ja Suomen sosiaalipsykiatristen yhteisöjen keskusliitto (SSYK) ry:n järjestämät toipumisorientaatiopäivät. 

Pääpuhujien lisäksi ohjelmassa oli rinnakkaissessioita, joista kolme oli Niemikotisäätiön tuottamia. Panoksemme oli siis vahva ottaen huomioon myös sen, että säätiön toiminnanjohtaja Seppo Eronen toimi järjestävien tahojen yhteyshenkilönä ja oli molempina päivinä rinnakkaisesityksissä puheenjohtajana.

Toipumisorientaatiota käsiteltiin erittäin monipuolisesti palvelujen käyttäjien ja tarjoajien, eri alojen ammattilaisten sekä myös työnohjauksen näkökulmasta. Kokemuksia ja oppia jaettiin perinteisen mielenterveys- ja päihdekuntoutuksen lisäksi myös digitaalisesti avustetun toipumisen mukaan.

Niemikotisäätiö oli mukana seuraavilla rinnakkaissessioilla:

  • Niemikotisäätiö ja toipumisorientaatio, Olli Laitila
  • Meidän toipumisorientaatio, myös kertojina, Heikki Krook ja Katja Lampela: palvelunkäyttäjien viestintä, Toipumisorientaatio-podcast. Lisätietoa https://me.niemikoti.fi
  • Niilo-mobiilisovellus, Teppo Tolvanen ja Petri Kotilainen. Lisätietoa https://niilo.niemikoti.fi

Osallistujia oli runsaasti, esitykset korkealaatuisia ja monipuolisia – Toipumisorientaatiopäivät onnistuivat siis mainiosti, minkä vuoksi  tapahtumasta tehdäänkin toistuva.

Kiitokset vielä järjestäjille!