Katso ohjaaja/työvalmentaja Satu Rintalan tekemä virtuaaliesitys Otsonpolun hajasijoitetuista tuetuista asunnoista ja Steppi-arviointiyksiköstä.

Alla esittely myös tekstinä.

Otsonpolun hajasijoitetut tuetut asunnot ja Steppi-arviointikurssi

Tervetuloa tutustumaan hajasijoitettujen tuettujen asuntojen toimistoon ja Steppi arviointiyksikköön. Hajasijoitettuja asuntoja meillä on pääkaupunkiseudulla 25 kappaletta. Hajasijoitetuissa asunnoissa tarjotaan kotiin vietäviä palveluita asukkaan tarpeet huomioiden. Tuen määrä, kotikäynnit ja tapaamiset sovitaan yhteistyössä palvelunkäyttäjän ja ohjaajan kesken.

Itsenäisen asumisen taitojen kertyessä on mahdollisuus siirtyä, asunto mukaan lukien, Niemikotisäätiön Jälleenvuokrauksen alaisuuteen, joka on Hajasijoitettuja itsenäisempi asumismuoto. 

Mikäs sitten on Steppi? 

Steppi-arviointikurssilla asumisen taitoja ja valmiuksia arvioidaan viisi viikkoa kestävän jakson ajan. Jokaiselle kurssille mahtuu 4 henkilöä. 

Kurssin aikana löydetään kurssilaiselle sopivin asumisen ja tuen muoto, yhteistyössä kurssilaisen ja hänen verkostonsa kanssa. 

Arviointiasunto toimii malliasuntona ja se sisältää kaiken tarvittavan; huonekalut, liinavaatteet ja kodintarvikkeet. Kurssilaisella on käytössään omat keittiötarvikkeet ja kurssin aikana tulee huolehtia itse hankinnoistaan kuten ruoka, hygieniatuotteet ja tietotekniikka. Myös omasta arjestaan jokainen huolehtii itse omien voimavarojensa mukaan. 

Aika hyvältä näyttää eikö? Ollaankin saatu kurssilaisilta jo positiivista palautetta viihtyvyydestä! Otsonpolku tarjoaakin sinua tukevat stepit tulevaisuuteen, itsenäisempään ja oman näköiseen elämään. 

Kiva, kun just sinä pääsit käymään meillä!