Niemikotisäätiön juhlalogo

Niemikotisäätiö täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Juhlistamme sitä yhdessä-teemalla avoimin ovin ja työpajoin. Tule tutustumaan meihin ja kertomaan mitä “yhdessä” tarkoittaa sinulle!

Seuraa juhlavuoden tapahtumia #niemikotisäätiö #niemikotisäätiö40 #yhdessä niemikoti.fi/juhlavuosi

Katso ohjaaja/työvalmentaja Satu Rintalan tekemä virtuaaliesitys Skarppi asumisvalmennuksesta.

Alla esittely myös tekstinä.

SKARPPI asumisvalmennusyksikkö

SKARPPI asumisvalmennusyksikkö tuottaa sosiaalipsykiatrista, itsenäisempään asumiseen valmentavaa kuntoutustyötä. Asumisvalmennus on tarkoitettu nuorille helsinkiläisille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Yksikkö sijaitsee Helsingin Metsälässä, ja siellä asuu kerrallaan 10 palvelunkäyttäjää. 

Asumisvalmennusyksikkö tarjoaa ympärivuorokautista, tehostettua palveluasumista. Pyrkimyksenä on lisätä palvelunkäyttäjien valmiuksia itsenäisempään asumiseen ja elämiseen. Yksikössä pyritään tarjoamaan myönteisiä arjen kokemuksia, joiden avulla nuoria sitoutetaan asumisvalmennukseen ja tämän avulla takaisin yhteiskuntaan. 

SKARPPI:n työssä korostuvat inhimillisyys, yksilön kunnioitus, yksilöllisyys, tasa-arvo ja asiakaslähtöinen työote. Kohtaaminen on aina arvostavaa ja eettistä. Toiminta perustuu toipumisorientaatioon, joka toimii koko Niemikotisäätiön viitekehyksenä. Kaikille palvelunkäyttäjille luodaan yksilöllinen valmennussuunnitelma, jonka painopiste on asiakaslähtöisyydessä, itsearvioinnissa ja ratkaisukeskeisyydessä. Palvelunkäyttäjille pyritään löytämään itselle merkittävää ja toipumista tukevaa toimintaa. 

Palvelunkäyttäjillä on käytössään oman huoneen lisäksi viihtyisät yhteiset oleskelutilat, keittiö, kodinhoitohuone, kuntosali ja sauna. Yksikössä työskentelee moniammatillinen työryhmä, joiden pohjakoulutus, osaaminen ja työkokemus tukevat palvelunkäyttäjien tarpeita ja haasteita. Yksikön henkilökunta on paikalla viikon jokaisena päivänä, ympäri vuorokauden