Niemikotisäätiön yksiköissä on koronarajoitustenkin aikana monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin.

Ota yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Koronaohje

Jos tunnet koronaoireita (päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi, ripuli), toimi näin:

  1. Ota yhteyttä yksikkösi ohjaajaan. Yöaikaan voit ottaa yhteyttä päivystysnumeroon 050 573 5658 tai sähköpostitse paivystys@niemikoti.fi
  2. Tee oirearvio Oma olossa (https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649) tai jos et pysty tekemään oirearviota, soita koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117.
  3. Odota ohjeita äläkä mielellään tapaa ketään ennen tarkempien ohjeiden saamista.

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Pese kätesi ja laita stoppi tartunnoille

"Kaupoissa hypistellään tomaatteja ja avokadoja. Kuntosaleilla yhä uudet kädet tarttuvat samojen laitteiden kahvoihin. Buffetlounailla koko jono kauhoo ruokaa samoilla ottimilla…
Kaupungeissa on loputtomiin pintoja, joita koskettelevat päivittäin sadat, ehkä tuhannetkin kädet. Koronavirus voi tarttua sairastuneen käsistä pinnoille ja pinnoilta uusiin ihmisiin.

Koronavirus viihtyy huoneenlämmössä
Nyt leviävän koronaviruksen muunnoksen elinkykyä pinnoilla ei ole vielä tutkittu, mutta se lienee sama kuin koronaviruksilla ylipäätään: hyvissä olosuhteissa viidestä yhdeksään päivää.

Virukselle ei myöskään näytä olevan väliä, mitä materiaalia pinta on. Metalli, lasi, puu, paperi, keraminen pinta – koronavirus säilyy niilläkin aika hyvin, sanoo Marjomäki.

Koronavirus leviää pinnoille koskettelun lisäksi pisaroiden mukana. Aivastuksen voima lähentelee myrskytuulta ja pisarat lentävät metrien päähän vieden virukset mukanaan.

Hyvällä saippuapesulla saadaan koronavirus hajoamaan. Virus hajoaa myös esimerkiksi alkoholipohjaisissa liuoksissa. Saunastakin on hyötyä, sellaisissa lämpötiloissa nämä virukset eivät varmaan enää elä, sanoo Marjomäki.

Pidetään sormet poissa nenästä
Myös kädet pitää pestä saippualla, ja käyttää pesuun vähintään parikymmentä sekuntia."

https://www.youtube.com/watch?v=isLPN0UdeDM

"Käsien pesua korostetaan, ihminen yleensä vie viruksen itse elimistöönsä kaivamalla nenää, hieromalla silmiä tai laittamalla sormet suuhun.

Ihminen myös tarjoaa virukselle runsaasti tilaisuuksia tarttua. Opiskelijoilla tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että he koskettivat kasvojaan noin 23 kertaa tunnissa – noin kahden ja puolen minuutin välein."

https://yle.fi/uutiset/3-11249645…

Avaa Facebookissa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös