Katso ohjaaja/työvalmentaja Satu Rintalan tekemä virtuaaliesitys Otsonpolun tuetuista asunnoista.

Alla esittely myös tekstinä.

Otsonpolun tuetut ja hajasijoitetut tuetut asunnot

Tervetuloa Otsonpolulle! Otsonpolku koostuu kahdesta talosta, AB- ja CD-talot. Sijaitsemme Mellunmäessä. Otsonpolun tuetut asunnot tarjoaa tuettua asumista sitä tarvitseville helsinkiläisille nuorille aikuisille.

Otsonpolulla asuminen on välivaihe, jonka aikana harjoittelet niitä taitoja, joita itsenäiseen asumiseen tarvitaan.

Molemmissa taloissa on 7 asukaspaikkaa. Asukkaalla on käytössään oma lukittava huone ja talojen yhteiset tilat. Huoneet ovat kalustettuja ja asumisen aikana kodintarvikkeiden varustetaso on hyvä. Liinavaatteet, pyyhkeet, keittiövälineet ja siivoustarvikkeet kuuluvat asumiseen.

Alakerrassa on kaksi keittiötä, olohuone ja sauna, joka on kaikkien 14 asukkaan käytössä. Yläkerrassa on palvelunkäyttäjien huoneita ja ohjaajien toimisto.

Otsonpolulla tarjotaan ohjausta ja tukea yksilöidysti, joustavasti jokaisen palvelunkäyttäjän omien tarpeiden mukaan. Niemikotisäätiön viitekehyksenä toimiva toipumisorientaatio ohjaa kaikkea toimintaamme.

Täällä meillä työskentelee 6 ohjaajaa ja Stepin työntekijä, arkisin kello 8–16 ja sen lisäksi käytössä on yöpäivystyksen tuki.

Siirrytäänpä CD-taloon. Pohjaratkaisu taloissa on sama. Yläkerrassa tässäkin talossa palvelunkäyttäjien huoneita ja ohjaajien toimisto. Alakerrasta löytyy niin ikään kaksi keittiötä ja olohuone. Saunan tilalla on yksi ohjaajien toimistoista.

Toiminnassamme pyritään ottamaan huomioon kestävä kehitys. Meillä kierrätetäänkin molemmissa taloissa Ekokompassin mukaisesti.

Otsonpolku tarjoaa laajasti asumisen tukea. Naulakalliontiellä sijaitsee myös Otsonpolun lisäksi hajasijoitettujen tuettujen asuntojen toimisto ja asumisen arviointiyksikkö Steppi.


Kiva kun pääsit käymään meillä 😊 Tuuthan ensi viikolla takas, niin katotaan mitä tien toiselta puolelta löytyy.