Saapuessani elokuussa ensimmäisen työpäiväni aamuna Haagan toimintatalon ala-aulaan, koin iloisen vastaanoton, kun yksi kävijöistä toivotti minut tervetulleeksi jo ulko-ovella. Minusta tuntui, kuin olisin vanha tuttu, jonka saapumista oli odotettu pitkään. 

Olen mielenterveys- ja päihdetyötä opiskeleva Amiedun lähihoitajaopiskelija ja sain kunnian tulla Niemikotisäätiölle oppisopimuskoulutukseen viimeiseksi opiskeluvuodekseni. 

Ensimmäiset kuukauteni Haagan toimintatalossa ovat osoittautuneet erittäin mukaviksi ja monipuolisiksi. Olen saanut perehtyä työtoiminnan tehtäviin hyvässä ohjauksessa, tutustua hienoihin ihmisiin ja suunnitella omaa osaamistani vastaavia, kävijöitä kiinnostavia ryhmätoimintoja, kuten kädentaito- ja ulkoliikuntaryhmä. 

Olen vaikuttunut haagalaisten – niin ohjaajien kuin palvelunkäyttäjienkin – tavasta toimia yhdessä, koko talon voimin ja toipumisorientaation mukaisesti niin, että jokainen tulee nähdyksi ja kuulluksi. Huumori siivittää vahvaa ammattitaitoa päivittäin luoden rennon ja mukavan olon niin uusille kuin vanhoillekin tutuille. Haagan toimintatalossa vallitsee avoin ja ystävällinen ilmapiiri. Koen, että minun jaksamisestani sekä kuulumisistani on aidosti välitetty ja kouluttautumismahdollisuuteni on varmistettu tarjoamalla esimerkiksi talon ulkopuolisia koulutuspäiviä.

Haagan toimintatalo on jo lyhyessä ajassa antanut minulle enemmän, kuin olen osannut toivoa! Toki odotan innolla tutustumista myös Niemikotisäätiön muihin yksiköihin.

Roosa, lähihoitajaopiskelija

Tehostettu palveluasuminen, ympärivuorokautinen tuki

Tuettu asuminen, tuki joka päivä + yöpartio

Tuettu asuminen, tuki virka-aikaan + yöpartio

Jälleenvuokraus

Niemikotisäätiön jälleenvuokraus tarjoaa helsinkiläisille mielenterveyskuntoutujille itsenäisen, henkilökohtaisen ja turvallisen asumismuodon.

Yöpäivystys

Puhelin
050 573 5658
tai 09 724 7327

Niemikotisäätiön yöpäivystystoiminta 
luotiin palvelunkäyttäjien tueksi.


Päivätoimintayksiköt

Valmennus- ja työtoimintayksiköt

Mieli Töihin -valmennusyksikkö

Vapaa-aika