Niilo on toipujilta toipujille, palvelunkäyttäjien kanssa yhdessä kehitetty mobiilisovellus Android- ja iPhone-älylaitteille. Vuonna 2021 julkaistu sovellus on kehittynyt pitkäjänteisesti vuosien mittaan. Nyt Niilo on kasvanut aikuiseksi ja se on valmis lähtemään maailmalle.

Niilo-sovelluksen keskeistä antia on virtuaalisen yhteisöllisyyden kokemus keskustelukanavilla. Niiloilija voi myös luoda itselleen sovelluksessa tavoitteita ja niitä saavuttaessaan Niilo-maskottiapina leikkimielisesti ansaitsee banaaneja, joiden kertyessä Niilo saa aina vaan komeamman päähineen.

Sovelluksen kehittäminen on ollut aito yhteistyöhanke. Mukana on ollut palvelunkäyttäjistä, henkilökunnasta ja sovelluskehittäjistä koostuva tiimi. Niiloa on tehty pieteetillä ja sen ensimmäinen julkinen versio näki päivänvalon vuonna 2021.

Vuosi 2023 oli suuren kehittämisen vuosi; Niiloon koodattiin mahdollisuus ottaa mukaan uusia toimijoita ja sen käytettävyyttä parannettiin monin tavoin. Sote-alan toimijat pääsevät nyt käyttämään Niiloa omakustannehintaan.

Niilo sai myös omat kotisivutniilosovellus.fi – ja käyttöohjeita täydennetään Mieli Töihin -yksikön tekemillä selkeillä video-opastuksilla.

Apuri, tsemppari ja seura
Asumisen apuri
& tsemppari
& seura
Niilosovellus

Android- ja iOS-älylaitteille

Toipumisorientaatioon pohjaava digiosallisuutta ja -yhteisöllisyyttä tukeva mobiilisovellus sote-alan toimijoille toiminnallisen kuntoutuksen rinnalle

Vinkit ja tehtävät
Tavoitteet
Tapahtumat
Chat ja viestit
Tärkeät linkit
Tuki ja yhteystiedot
Niilossa on oma yhteisö
Enemmän kuin
mobiilisovellus,
Niilossa on
oma yhteisö

Niilon avulla voi pitää yhteyttä ohjaajiin ja ystäviinsä. Se myös auttaa päivän askareissa ja tsemppaa tavoitteissa.

Tavoitteita, tapahtumia ja keskustelua.
Monipuoliset ominaisuudet palvelevat käyttäjiä kuntoutumispolun monella tasolla.

Toipumisorientaatio toteutuu myös ylläpidossa.
Niilon käyttäjäoikeudet mahdollistavat helposti omaksuttavan vertaisylläpidon ja keskustelumoderoinnin.

Turvaa ja tietoturvaa
Turvaa & tietoturvaa

Android- ja iOS-älylaitteille

Turvallinen tila ja hienotunteisuus ovat ensiarvoisen tärkeitä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.

Niilo on turvallinen sosiaalinen sovellus. Niilo toimii palomuurisuojatulla palvelimella kirjautumisen vaativalle, vain rajatulle ryhmälle.
Niilossa käyttäjä toimii haluamallaan nimimerkillä ja vain pääkäyttäjät saavat haettua käyttäjän puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen.
Keskusteluihin voidaan määritellä esim. itsetuhoisuuteen liittyviä hälytyssanoja, joiden ilmetessä järjestelmä lähettää hälytyksen
pääkäyttäjille tarvittavia toimenpiteitä varten.

Niilo-paketit
Niilopaketit

Niilo on Niemikotisäätiön tuottama mobiilisovellus. Yhteiskunnallisena yrityksenä Niemikotisäätiö tarjoaa Niilon sote-alan toimijoille voittoa tavoittelematta ylläpitokustannuksia ja kehitystöitä kattamaan. Niilon käyttöönottomaksu (1000 euroa) sisältää pääkäyttäjien koulutuspäivän Niemikotisäätiössä Helsingissä.

MiniNiilo
180 e/kk

1–30 käyttäjää

alk. 6 e/hlö

PerusNiilo
300 e/kk

31–100 käyttäjää

alk. 3 e/hlö

MaxiNiilo
600 e/kk

101–300 käyttäjää

alk. 2 e/hlö

VelhoNiilo
1000 e/kk

max 300 käyttäjää

Digiosaaja, chattien vetäminen, sisällön luonti 8 tuntia viikossa

Kaikkiin hintoihin lisätään alv 24 %.

niilosovellus.fi
Lisätietoa
previous arrow
next arrow