Järjestyksessään kolmannet valtakunnalliset toipumisorientaatiopäivät pidettiin tänä vuonna Seinäjoella, toimisto- ja tapahtumakeskus Framin tiloissa 18.–19.3.2024. 

Kaksipäiväinen tapahtuma keräsi lähes 140 osallistujaa eri puolelta Suomea. Mukana oli toimijoita mm. hyvinvointialueilta, sosiaalipsykiatrisista järjestöistä ja yksityisistä yrityksistä. 

Ohjelmassa oli pääpuhujien lisäksi myös runsaasti pienempiä rinnakkaissessioita, joissa toimijat esittelivät toipumisorientaatioon liittyviä innovaatioita, hankkeita ja käytännön toimintaa. Erityisen mielenkiintoisena teemana oli se, miten Etelä-Pohjaanmaan hyvinvointialueen johtamisessa hyödynnetään toipumisorientaatiota. 

Niemikotisäätiön panos päiviin oli jälleen kerran varsin näkyvä. Niina Sahlberg ja Janne Ratinen esittelivät säätiön ympäristötyötä, Petri Koski ja Sirpa Sinisalo Niilo-mobiilisovellusta ja Seppo Eronen juonsi paneelia, jossa pohdittiin toipumisorientaatiota henkilöstön vetovoima- ja pitotekijänä. Päivien illanvietossa kohokohtana esiintyivät säätiön maineikkaat taikuri Pasi ja mentalisti Anne, eli Pasi Tuominiemi ja Anne Jukkara.