Niemikotisäätiön sählyjoukkue, myös maanantaimähinöiksi kutsuttu porukka, osallistui 4.5. Työpaikkasalibandyn SM-kisoihin 2024. Turnaukseen lähdettiin nauttimaan yhdessä tekemisestä ja liikunnan ilosta, rennolla meiningillä. Turnaukseen oli ilmoittautunut yhteensä 112 työpaikkaa ja yritystä. 

Niemikotisäätiön joukkueen pelipäivä alkoi 8.30 Kaarelan Arena Centerillä. Ensimmäisenä vastaan tuli Helsingin kaupunkiympäristö. Lupaavasti alkanut peli oli erätauolla 1–0 Niemikotisäätiölle Anne Jukkaran tekemällä maalilla. Toisella puoliskolla vastustaja pääsi kuitenkin ensin tasoihin, ja lopulta meni ohi. Peli päättyi 1–5 Niemikotisäätiön tappioon. Pelissä sattui myös isompi takaisku, kun isännöitsijä Anssi Kiuru loukkaantui, ja pelit jäivät hänen osaltansa siihen. 

Toinen peli pelattiin Oy Forcit Ab:tä vastaan, ja oli loppuminuuteille saakka todella tasainen. Viime hetkillä vastustaja kuitenkin teki voittomaalin, ja peli päättyi 2–3 heidän voittoonsa. Niemikotisäätiön maalintekijänä molemmissa Santtu. Jälkipeleissä tämä tulos jäi kirvelemään eniten, sillä voittomaali syntyi sääntöjen vastaisesti ilman naispelaajaa kentällä. Sekasarjan sääntöjen mukaisesti kentällä tuli olla yksi nainen koko ajan. Virhe jäi tuomareilta huomaamatta, ja joukkueen kesken päädyttiin tyytymään lopputulokseen, vaikka se kirpaisikin. Toisessa pelissä koettiin myös toinen pelaajan menetys, kun Jaakko Veijonen loukkaantui. 

Kolmantena vastaan asettui Mikkolan koulu. Erätauolla mentiin 0–0 tilanteessa, mutta toisella puoliskolla Niemikotisäätiön kohtaloksi kävi se, että vaihtomiehiä oli enää kaksi. Kunto ei riittänyt enää loppumetreillä, ja Mikkolan koulu vei ottelun 4–0. 

Lohkon neljäs, ja viimeinen ottelu käytiin Niemikotisäätiön ja Aren välillä. Edellisen ottelun tapahtumat toistuivat, eka puolikas pysyttiin hyvin mukana, mutta tokalla puoliskolla vastustaja meni menojaan, voittaen ottelun 3–0. Tässä ottelussa koettiin kolmas takaisku, kun Timo Sampo loukkaantui. 

Viimeisenä pelattiin jumbofinaali, eli ottelun hävinnyt joukkue jäi turnauksen viimeiseksi. Vastaan asettui Risen (Rikosseuraamuslaitoksen) porukka. Niemikotisäätiön joukkue katsoi kauhulla, kun vastustajan joukkueessa oli kolme kentällistä pelaajia, oman joukkueen käytyä kovin tyngäksi loukkaantumisten myötä. Jostain kuitenkin viimeinen taistelutahto heräsi, ja edellisessä pelissä loukkaantunut Timo Sampokin pystyi palaamaan kentälle toiseen puoliskoon. Lopputuloksena mehukas 3–1 voitto, jossa Timo Sampo osui kahdesti, ja Antti Tanner kertaalleen. 

Kokonaisuudessa turnauksesta jäi hyvä fiilis, ja porukalla oli kivaa. Ensi vuoteen lähdetään paremmalla valmistautumisella, isommalla joukkueella, ja kovilla maanantaimähinöillä. Joukkueessa on myös tilaa uusille, joten kaikki kiinnostuneet mukaan, sählyjengi pelailee maanantaisin Kaarelan Arena Centerillä klo 15–16. Kesätauolle jäädään heinäkuuksi. 

Niemikotisäätiön joukkueessa turnauksessa mukana:

1 Kähäri Timo
6 Kivistö Antti
8 Sampo Timo
10 Jukkara Anne
11 Sohlberg Nina
13 Vaara Laura
14 Männikkö Toni
16 Veijonen Jaakko
21 Kiuru Anssi
23 Tanner Antti
25 Kanula Santeri 

Kuvat ja teksti: Satu Rintala, salibandyjoukkueen mediavastaava