Niemikotisäätiön yksiköissä on koronarajoitustenkin aikana monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin.

Ota yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Koronaohje

Jos tunnet koronaoireita (päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi, ripuli), toimi näin:

  1. Ota yhteyttä yksikkösi ohjaajaan. Yöaikaan voit ottaa yhteyttä päivystysnumeroon 050 573 5658 tai sähköpostitse paivystys@niemikoti.fi
  2. Tee oirearvio Oma olossa (https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649) tai jos et pysty tekemään oirearviota, soita koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117.
  3. Odota ohjeita äläkä mielellään tapaa ketään ennen tarkempien ohjeiden saamista.

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Neljä keikkaa kokemusasiantuntijana

Ihmiset kokoontuvat, juttelevat kovasti kaikenlaisesta, kahvikupit kilisevät. On tullut ensimmäisen keikkani aika. Kurssi on vielä kesken, mutta tapahtuma liittyykin vertaisohjaajaoppilaisiin. Tarinan kanssa on tehty kokeiluja, vaikkei se oikein alakaan taipua sellaiseksi kuin haluan.  Vieressä säätiöläinen luottohenkilö, joka vetää tapahtuman ja kertoo myös oman tarinansa. Vuoroni tulee ja hyvä jos ääntäkään kurkusta lähtee, mutta jotenkin saan sen esitettyä. Ensimmäinen kerta on takana, ja yksi kurssilainen tulee kertomaan, että hänkin haluaa kirjoittaa tarinansa. Myös hän on ollut nuorena kova kirjoittamaan aineita.

Toinen kerta koittaa Kesäyliopiston kurssilla toipumisorientaatiosta. Sanon vahingossa yleisöpuheenvuorossa, että olen kokemusasiantuntija. Minut ja kollegani bongataan heti tapahtumassa olevaan paneeliin, koska osa siihen osallitujista ei ole ilmaantunut paikalle. Huokaisen taas helpotuksesta, kun tajuan etten joudu sinne yksin. Kuulijat vaikuttavat kaikki kivoilta, mutta kun heitä on niin hirveän paljon… Paneeli osoittautuu helpoksi nakiksi, kysymyksiin vastaaminen ei ole ollenkaan vaikeaa. Lisäksi paneelissa on yksi niin tähtipuhuja, että riittää kun me muut vain vähän säestämme. Paneelin jälkeen kiitoksia ja kehuja satelee.

Sitten olen ensimmäistä kertaa rekrytoimassa ihmistä. Tietenkin tilanteessa on painetta, koska onhan kyseessä ihmisten elämän ura. Sitä tekee vain parhaansa, ja taaskaan en ole ainoa vertainen tai kokemusasiantuntija joka on mukana. Haastateltavat ovat helppoja haastateltavia, ja molemmat tosi sopivia tehtävään. Lopuksi meiltä kysytään mielipidettä tyyliin kumman ottaisitte. Valinta on helppo, ja nyt on sitten oltu rekrytointitilaisuudessakin.

Viimeisimpänä kohdalleni tulleena kokemusasiantuntija-hommelina on tietysti ei enempää eikä vähempää kuin hallinnon kokouksessa mukana olo. Asiat menee vähän opetteluksi. Puheenvuoroja ei tarvitse paljon käyttää. Säätiön asioihin saa oikein  kunnon sisäpiirikatsauksen, kaikki tämä on mielenkiintoista ja hyödyksi tehtävässä. Eipä  noita hallinnon kokouksiakaan ole elämän varrelle sattunut. Mutta nyt sattuu. Seuraava kokous on jo almanakassa.

1 ajatus aiheesta “Neljä keikkaa kokemusasiantuntijana”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös