Niemikotisäätiön yksiköissä on koronarajoitustenkin aikana monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin.

Ota yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Koronaohje

Jos tunnet koronaoireita (päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi, ripuli), toimi näin:

  1. Ota yhteyttä yksikkösi ohjaajaan. Yöaikaan voit ottaa yhteyttä päivystysnumeroon 050 573 5658 tai sähköpostitse paivystys@niemikoti.fi
  2. Tee oirearvio Oma olossa (https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649) tai jos et pysty tekemään oirearviota, soita koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117.
  3. Odota ohjeita äläkä mielellään tapaa ketään ennen tarkempien ohjeiden saamista.

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Piirros pystyssä olevista käsistä ja puhekuplista, joista yksi on oranssi

Mielenterveysasia ylittää puoluerajat

KOKOAN MAINOSTAMA MIELI RY:N MIELENTERVEYSPOOLIN POLITIIKKAKOULUTUS

Oletko sinä harkinnut lähteväsi mukaan politiikkaan? En minäkään. Onko sinullakin agendoita, joitten haluaisit nähdä toteutuvan? Niin minullakin. Parhaillaan on menossa Mieli ry:n eräänlainen alkeiskurssi politiikkaan tai pitäisikö sanoa kuntapolitiikkaan, kun vaalitkin ovat ajankohtaiset.

Kaikki alkoi webinaarista joka pidettiin 15.2., jossa minulle ennestään vieraat asiantuntijat esittelivät mielenterveysvaikuttamista. Jos ei siitä enää muista muuta, niin ainakin sen, että kaikki olivat siitä seikasta samaa mieltä, että mielenterveysasia ylittää puoluerajat ja on siksi helposti ajettava asia.

Nyt on sitten maaliskuun puoliväliin aikaa suorittaa netissä koulutus aiheesta. Vaikutusvaltaiset puhujat ovat pitäneet esitelmiä aiheista kuten: “Mitä politiikka on?”, “vaikuttamisen kolme tasoa”, “vaikuttajan muistilista” ja “mielenterveyspolitiikan haasteet ja mahdollisuudet”. Erinomainen koulutus, jonka lopussa tarjotaan vielä lisätietoa juuri nyt ajankohtaisesta kuntapolitiikasta.

Raotan hieman yhtä aihetta tuoden esiin yhden puhujista, sen kuuluisimman eli Li Anderssonin, jolta on aineistossa parikin luentoa paristakin aiheesta. Olen valinnut esiteltäväksi hänen “vaikuttajan muistilistansa”. Eli mitä pitää muistaa vaikuttaessa, jotta se vaikuttaisi:

  1. Ensin pitää konkretisoida se, mitä haluaa saada aikaiseksi.
  2. Pitää suunnitella mikä on se keino, jolla tämän tekee. Esimerkkinä hän mainitsee lainmuutoksen.
  3. On selvitettävä mikä taho päättää asiasta.
  4. Kun taho on selvä, pitää tarjota sille runsaasti tietoa asiasta.

Luennot ovat todella hyviä ja melko helppotajuisiakin. Pää on ihan täynnä tietoa nyt, kun kurssin juuri suoritin, ja jännitys kihelmöi, pääsinkö edes läpi kurssista. Tämä oli elämäni ensimmäinen nettikoulutus. Ja hauskasti maanantaina on KoKoAn kokoontumisajo-tapahtuma – niinikään netissä – jossa jälleen käydään läpi mielenterveyspolitiikkaa. Ehkä sitä joskus lähtee politiikkaan, sitten, kun on vanha (vielä vanhempi) ja viisas. Jokatapauksessa voin nyt esitellä asiaa jollekulle jolla politiikkaan lähtö on ajankohtainen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Vieritä ylös