Niemikotisäätiön yksiköissä on koronarajoitustenkin aikana monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin.

Ota yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Koronaohje

Jos tunnet koronaoireita (päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi, ripuli), toimi näin:

  1. Ota yhteyttä yksikkösi ohjaajaan. Yöaikaan voit ottaa yhteyttä päivystysnumeroon 050 573 5658 tai sähköpostitse paivystys@niemikoti.fi
  2. Tee oirearvio Oma olossa (https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649) tai jos et pysty tekemään oirearviota, soita koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117.
  3. Odota ohjeita äläkä mielellään tapaa ketään ennen tarkempien ohjeiden saamista.

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Lunta tulvillaan…

Tämä raikkaan talvisään päivä koitti minulle Haagan Toimintatalolla. Olen aloittanut kokemusasiantuntijan määräaikaiset työt täällä Haagassa, minkä takia olen saanut talolla tämän vuoden alusta heilua, vaikka toimintatalo onkin korona- rajoitusten takia vielä muilta palveluidenkäyttäjiltä suljettu.

Aamulla varasin työmatkaan, kuten eilenkin, tavanomaista enemmän aikaa; nimittäin Etelä- Suomea on eilen riepotellut Toini-talvimyrsky, jonka rippeet vielä tänäänkin tuiskuttivat lunta hurjalla tavalla.

 Moni (etenkin me ”junantuomat”, muualta muuttaneista helsinkiläistyneet) tuntuivat jo haluavan jotain valkeaa valoisaa pääkaupunkiseudulle. Lunta, tummiin talvi- iltoihin.  Että olisi oikean talven tuntu. Että lapset pääsisivät leikkimään lumessa, ja aikuisetkin ainakin hiihtämään. Mutta että NÄIN paljon… 

Lumiaurat tulivat matkalla vähän joka puolelta vastaan. Toimintatalon pihalla oli kummasti kahlattavaa, ja sehän tarkoitti sitä, että pääsi tekemään lumitöitä! -Mutta hei, kyseessähän on kaupungin kiinteistö, eikös ne aura-autoja ajavat jotkut kaupungin huoltojoukot huolehdikaan kaikesta tällaisessa tilanteessa?

He toki tekivät voitavansa. Aika aikaisin aamulla tuli tosiaan kaupungin iso lumiaura ottamaan laajalta alalta lumia syrjemmäksi. Silti, hekään eivät sillä keinoin ihan kaikkeen pystyneet. Oli pienempiä alueita, joita voisi ottaa vain ihan perinteisellä käsipelillä- lumikolalla ja lumilapiolla.

Tässä vaiheessa siis Haagan toimintatalon vastaava ohjaaja Marko otti käyttöön kolan, antoi minulle käsiini lapion ja vajaan tunnin sitten huhkimme lumitöitä, pihaa helpommin kuljettavaksi. En voinut ottaa lapiooni niin nopeasti ja laajalti lunta kuin aura-auto. Se taas ei päässyt niin kapeisiin väleihin lunta putsaamaan, kuin minä. Kukin teki silti osansa. Kuka suuremmassa mittakaavassa, kuka pienemmässä. Ja piha saatiin yhdessä siistittyä. Tässä lumituiskussa, joka sataa kaikkien ylle.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Vieritä ylös