Kaupunkiviljelyä, hyvinvointia, kestävää kehitystä, green care -toimintaa

Green City Farm -logo

Niemikotisäätiön päivätoiminnassa jatkui toista kesää kaupunkiviljelytoiminta yhteistyössä Perho Liiketalousopiston kanssa. Peltoryhmissä toimiminen on mitä parhainta green care -toimintaa. Pitkäjänteinen yhdessä tekeminen kasvien kasvattamisen ja hoitamisen parissa edistää tutkitusti hyvinvointia ja elämänlaatua.

Peltoryhmiä oli kaksi ja ne kokoontuivat viime kesän tapaan kerran viikossa Malmin päivätoimintakeskuksen viereisellä palstalla kaupunkiviljelyn merkeissä. Alueella kasvatetaan kesäisin n. 60 lajia ja 200 lajiketta.

Toiminta jatkui läpi kesän. Heinäkuun tauon aikana toiminnassa mukana olevat ammattipuutarhurit pitivät huolen viljelyistä. Satoa kerättiin pitkin kesää ja sitä hyödynnettiin mm. Niemikotisäätiön Haagan toimintatalon ruokatarjoilussa.

Sadonkorjuumarkkinat pidettiin satokauden loppupuolella 16.9.2023

Jos sinua kiinnostaa liittyä peltoryhmään, ota yhteyttä Niemikotisäätiön päivätoimintaan, paivatoiminta@niemikoti.fi tai puhelimitse 050 404 0025 tai 050 404 0026.

Tervetuloa lukemaan kaupunkiviljelypäiväkirjaa!

Ryhmäläisten kumisaappat olivat tarpeen savisella pellolla.

Viimeinen kerta tällä kaudella: 05.10. Hallanvaara ja savinen pelto

|
Metsämieli-aloituksessa kävelimme leppoisasti pareittain ja juttelimme miten päivä on sujunut. Keskustelimme arjen rutiineista ja siitä miten tapahtumia voi järjestellä mielessään, kiireenkin keskellä. Päivän tapahtumien kertaamisesta…
Katso kaikki kuvat Viimeinen kerta tällä kaudella: 05.10. Hallanvaara ja savinen pelto