Niemikotisäätiön yksiköissä on koronarajoitustenkin aikana monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin.

Ota yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Koronaohje

Jos tunnet koronaoireita (päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi, ripuli), toimi näin:

  1. Ota yhteyttä yksikkösi ohjaajaan. Yöaikaan voit ottaa yhteyttä päivystysnumeroon 050 573 5658 tai sähköpostitse paivystys@niemikoti.fi
  2. Tee oirearvio Oma olossa (https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649) tai jos et pysty tekemään oirearviota, soita koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117.
  3. Odota ohjeita äläkä mielellään tapaa ketään ennen tarkempien ohjeiden saamista.

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Säihkyvää syyskuuta ja biohajoavia pesuaineita!

Pesuaineiden haitta-aineet kuormittavat vesistöjä – onneksi tämä saadaan estettyä biohajoavilla aineilla. Niemikotisäätiön yksiköissä käytetään kaupallisia ekologisia pesuaineita, mutta tiesitkö, että voit tehdä sellaisia myös itse? Se on helppoa, kivaa ja edullista. Ainekset löydät lähikaupasta ja apteekista. Ja kun käytät pesuaineiden säilytykseen ja muotoiluun jotain muuta kuin kertakäyttömuovia, säästät vielä lisää ympäristöä! 

 Voit tehdä esimerkiksi

  • wc-pesuainetta ruokasoodasta, sitruunahaposta, astianpesuaineesta ja tuoksuaineena voit käyttää esim. piparmintun eteeristä öljyä.
  • konetiskiainetta ruokasoodasta, epsom-suolasta, sitruunahaposta, sitruunamehusta, ja sitruunan eteerisestä öljystä.
  • pyykinpesuainetta Marseille- tai Castille-saippuasta, ruokasoodasta, pesusoodasta, epsom-suolasta, etikasta ja laventelin eteerisestä öljystä. 
  • siivousliinoja vanhasta lakanasta, vedestä, oliiviöljysaippuasta, etikasta ja laventelin eteerisestä öljystä. 
  • tarvitset myös säilytykseen astioita ja esim. jääpala- tai muffinsimuotteja muotoiluun. 

 Biohajoavan pesuaineen tunnistat Joutsenmerkistä.

Kiinnostuitko tekemään itse pesuainetta?

Hyviä ohjeita löydät googlaamalla tai esim. osoitteesta www.meillakotona.fi. Jos heräsi kysymyksiä tai haluat tietää lisää ympäristöasioista, lähetä sähköpostia osoitteeseen ymp@niemikoti.fi

saihkyvasyyskuu2021.nks_

Julkaisut liittyen Säihkyvää syyskuuta ja biohajoavia pesuaineita!

Vieritä ylös