Niemikotisäätiön yksiköissä on koronarajoitustenkin aikana monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin.

Ota yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Koronaohje

Jos tunnet koronaoireita (päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi, ripuli), toimi näin:

  1. Ota yhteyttä yksikkösi ohjaajaan. Yöaikaan voit ottaa yhteyttä päivystysnumeroon 050 573 5658 tai sähköpostitse paivystys@niemikoti.fi
  2. Tee oirearvio Oma olossa (https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649) tai jos et pysty tekemään oirearviota, soita koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117.
  3. Odota ohjeita äläkä mielellään tapaa ketään ennen tarkempien ohjeiden saamista.

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

digitaalisia medioita ja ihmisiä piirroksena

Digiosallisuudesta pitkään digiloikkaan

Niemikotisäätiön Mieli Töihin -valmennusyksikkö on tarjonnut palveluita ja opastanut tieto- ja viestintätekniikkataidoissa helsinkiläisiä mielenterveyskuntoutujia 1990-luvun lopulta lähtien.

Yksikössä on ollut mahdollista perehtyä hyvin monipuolisesti tieto- ja viestintätekniikkaan erilaisten kurssien, tietokoneen ajokorttien suorittamisien, työharjoitteluiden, sekä opinnollistamisen eli yksikössä suoritettujen tietotekniikkatutkintojen avulla. Valmennustarjonnassa on huomioitu kuntoutujien yksilölliset tarpeet, taidot ja yhteiskunnan digitalisaation kaikilta kansalaisilta edellyttämät osaamisvaatimukset. Opiskelu on toteutettu kuntoutujan oman jaksamisen mukaan tekemällä oppien.

Toiminnan lähtökohtana on ollut se, että myös mielenterveyden ongelmista kärsivät ihmiset pysyisivät osallisina yhteiskunnan digitalisoitumisessa ja pystyisivät hyödyntämään muiden kansalaisten tavoin erilaisia sähköisiä palveluita, sekä uusinta tieto- ja viestintätekniikkaa. Tavoitteena on ollut se, että näiden tarpeellisten taitojen omaksumisen avulla myös kuntoutujien opinto- ja työelämävalmiudet paranevat, mikä osaltaan helpottaa heidän siirtymistään opiskelemaan ja työelämään.     

Erityispiirteenä Mieli Töihin -valmennusyksikön toiminnassa on ollut vertaisohjaajien keskeinen työpanos opetuksen järjestämisessä ja toiminnan kehittämisessä. Ilman vertaistukea ei toimintaa voitaisi näin laajamittaisesti järjestää. Vertaistukihenkilöillä on ollut suuri merkitys myös siinä, että he ovat kehittäneet toimivia ohjelmasovelluksia Niemikotisäätiön sisäiseen käyttöön.

Niilo-sovellus saadaan Niemikotisäätiössä käyttöön keväällä 2021.

Olemassa olevan tieto- ja viestintätekniikan tarjoaminen Niemikotisäätiön palvelunkäyttäjille ja heidän digiosallistaminen on ollut osa keskeinen osa toimintaa. Viimeisten kolmen vuoden aikana on otettu aikaisempaan kokemukseen nojaten digiloikkaa vielä pidemmälle, kun säätiön kuntoutujien kanssa on yhteiskehitetty aivan uudenlainen asumiseen ja elämään tukea tarjoava toipumisorientaatioajatteluun pohjautuva Niilo-mobiilisovellus, mikä tarjotaan maksutta käyttöön kaikille Niemikotisäätiön palvelunkäyttäjille kevään 2021 aikana.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Vieritä ylös