Kokemusasiantuntijat
Tervetuloa Niemikotisäätiön Kokemusasiantuntijat-osioon. Työmme ytimessä on toipuja toiveineen ja tavoitteineen. Siksi juuri hän tuntee parhaiten mielenterveyskuntoutumisen päivittäisen arjen ja elämän koko kirjon. Tässä osiossa on Varjoista valoon -blogin lisäksi tietoa kokemusasiantuntijuudesta, tiedotteita kokemusasiantuntijakoulutuksista ja uutisia.
Kokemusasiantuntija on henkilö, jolla on kokemusta sairaudesta, vammasta, häiriöstä tai riippuvuudesta ja joka on käynyt kokemusasiantuntijan tehtäviin valmentavan koulutuksen. Lue tarkempi määritelmä »
Minkälaisia tehtäviä kokemusasiantuntijoilla on Niemikotisäätiössä »
Tämän syksyn haku kokemusasiantuntijakoulutukseen on päättynyt. Haku avautuu jälleen syksyllä 2025.
Ajankohtaista
Kokemusasiantuntijat koolla
Maanantaina 9.12. oli KoKoAn eli Koulutettujen kokemusasiantuntijoiden kokoontumisajot G18 -talolla Yrjönkadulla. Niemikotisäätiöltä paikalla olivat kokemuskoordinaattorimme kokemusasiantuntija Sirpa Sinisalo, kokemusasiantuntijat Henriikka, Päivi ja Aino sekä ohjaaja, yhteisöpedagogi Minna. Aiheet olivat ajankohtaisia ja…
Ajatukseni kokemusasiantuntijuudesta
Kokemusasiantuntija on ihminen, jolla on kokemusta fyysisestä tai psyykkisestä sairaudesta ja sen kanssa elämisestä ja siitä selviämisestä ja joka on koulutettu kohtaamaan samankaltaisia asioita toivon sanoma edellä. Kokemusasiantuntijuus on Niemikotisäätiölläkin hyvin…
EEEFCom-reissu, Dublin 2024
Yhteinen matkamme Irlantiin sujui kauniissa ja lämpimässä säässä (pari tippaa vettä vahvistaa säännön). Dublin antoi parastaan: väriloisto puissa ja pensaissa, kauniit kukkivat kasvit ja ne talojen ovet! Saavuimme Hotel Bonningtoniin keskiviikkona…
Digihyvinvointia vai -pahoinvointia? Osa 4. Keinot hyvinvointiin
Mitä voi tehdä, jos digin käyttö on riistäytynyt hallinnasta tai se huolettaa? Onneksi nykyisiin digilaitteisiin on tullut paljon teknisiä apuohjelmia ja rajoituskeinoja, joilla voi tukea omaa ja perheen digihyvinvointia. Ruutuaika ja…
Digihyvinvointia vai -pahoinvointia? Osa 3. Digipelaaminen
Digipelaamisella tarkoitetaan tässä kirjoituksessa eri laitteilla (pelikonsoli, tietokone tai mobiililaite) tapahtuvaa pelaamista, johon ei tässä kirjoituksessa liity rahapanoksia. Nykyisin myös e-urheilu on alkanut kiinnostaa, koska parhaimmillaan siitä voi saada jopa elinkeinonsa. Menestyminen…
Digihyvinvointia vai -pahoinvointia? Osa 2. Dopamiinikoukku
Onneksi monet oppilaitokset ovat havahtuneet vihdoinkin digitalisaation hallitsemattoman käytön haittoihin myös Suomessa ja pyrkivät rajoittamaan lasten ja nuorten älypuhelimien käyttöä oppituntien aikana. Tämä on askel parempaan suuntaan, mutta tähän soppaan omalla…