Tänä torstaina ei aloitettu Metsämieli-harjoituksilla vaan käärittiin hihat ja ryhdyttiin suoraan kuivattujen yrttien käsittelytyöhön sisätiloissa. Kuivatus on yleinen tapa säilöä tuoreita yrttejä, näin niitä voidaan käyttää pitkään. Kuivatut yrtit säilyttävät…

Tänä torstaina ei aloitettu Metsämieli-harjoituksilla vaan käärittiin hihat ja ryhdyttiin suoraan kuivattujen yrttien käsittelytyöhön sisätiloissa. Kuivatus on yleinen tapa säilöä tuoreita yrttejä, näin niitä voidaan käyttää pitkään. Kuivatut yrtit säilyttävät maku- ja aromiominaisuutensa paremmin kuin esimerkiksi pakastetut yrtit.

Ryhmä 1

Viimeviikolla kerätyn vihermintun perkaamista ja sekoittamista kuivattuun salviaan yrttiteeksi. Ihana tuoksu valtasi koko huoneen. Oli mukava aloittaa työt, kun kaikki tarvikkeet valmiiksi laitettu meitä varten esille.

Ryhmä 2

Myös ryhmä 2 oli sisällä perkaamassa yrttejä. Teimme rosmariinin ja timjamin “riivintää” eli perkasimme kuivia lehtiä pois varsista. Mukava tunnelma ja vaihtelua peltotyöhön.

Kuivattuja yrttejä voi säilyttää useita kuukausia tai jopa vuosia, kun ne säilytetään oikein kuivassa, viileässä ja pimeässä paikassa. Ne säilyttävät parhaiten makunsa, kun ne pidetään poissa suorasta auringonvalosta ja kosteudesta. Niitä voi käyttää ruoanlaitossa ja leivonnassa lisäämään makua ja aromia erilaisiin ruokiin.