Kauniit Leijonankidat kukkivat Green City Farmin kasvihuoneen nurkalla.
Pullea kimalainen pääsee kukan sisään siten, että sen laskeutuessa Leijonankidan ”alaleualle”, kukan kita aukeaa ja kimalainen pääsee sisään kukkaan. Hyönteisten piiloutuessa sisään herkuttelemaan, ulospäin ei näe mikä ötökkä sisällä häärii.

Ryhmä 1

Aurinkoinen ja lämmin päivä, yhtäkkiä tuli pieni sadekuuro. Lannoitettiin ja kalkittiin peltoa, oli kiva päästä työn makuun. Katsottiin perunapeltoa (hyvin kasvaa) ja tutkailtiin luontoa ja kasveja. Näimme myös kuinka mustaa biokalvoa vedettiin penkkiin traktorilla. 

Ryhmä 2

Seurasimme kimalaiskunigattaren matkaa kukasta kukkaan. Se oli yksin, muita lajikumppaneita ei näkynyt mailla eikä halmeilla. Hyönteiset vähenevät kiihtyvää tahtia niin laji- kuin yksilötasollakin.

Seuraavaksi ohjelmassa oli hevosen lannan levittämistä tulevaan salaattipenkkiin. Polttavan kuumaa +25C ja ukkosta ilmassa. Purjo- ja kurpitsapenkkien sekä rivivälien kitkemistä. Hevosenlantakasalla, keväistä lantaa Sipoon heppahotellilta, tulimme sohaisseeksi ampiaispesää -vihaisia olivat!

Nyt on uusi yrttipenkki perustettu ja lannoitettu. Salaatit ehtivät vielä mukavasti elokuun ruokapöytiin.

Fun fact; Aikaisemmin leijonankita luokiteltiin kuuluvaksi naamakukkaiskasveihin, nyttemmin ratamokasvien heimoon (Scrophulariaceae)