Alkuharjoitus herätteli meitä hyvien tekojen muisteluun ja itsereflektioon. Mitä tämän viikon aikana toisille tekemiäsi hyviä tekoja tai tai ystävällisiä sanoja tulisi mieleen? Poimimme maastosta keppejä, kiviä tms. symboleiksi näille teoille ja kasasimme niistä itsellemme hyvien tekojen keot. Tutkimuksissa on todettu, että ystävällisyys, avuliaisuus ja toisten huomioiminen lisäävät niin sanotun onnellisuushormonin, oksitosiinin, pitoisuutta verenkierrossamme.

Ryhmä 1

Pellolla poimittiin yhteisvoimin neljä kottikärryllistä tiilenpunaisia hokkaidokurpitsoja. Puhdistimme ne valmiiksi muovikoreihin varastointia varten. Kurpitsat jälkikypsyvät vielä kuukausia. Tämä kurpitsa on pisaranmuotoinen ja sen hedelmäliha on kiinteämaltoista. Hokkaidon toinen kutsumanimi on japanilainen talvikurpitsa.

Ryhmä 2

Kurpitsaralli jatkui. Auringossa näkyi jo syksyn valo, ilma oli mukavan lämmin. Tämä ryhmä keräsi savisesta maasta spagettikurpitsaa. Kurpitsan malto muuttuu kypsentäessä spagettimaiseksi. Kypsä kurpitsa on vaaleankeltainen ja maultaan mieto, ja malto irtoaa haarukalla kaapimalla.

Torstaina 28.9. peltoryhmät kokoontuvat normaalisti Malmin päivätoimintakeskuksessa.
Vielä ehdit mukaan ensikertalaisenakin!