Alkuharjoituksessa perehdyimme kasvien symbiooseihin eli miten eri eliöt tukevat toistensa kasvua ja selviytymistä kuten puut ja sienet tai eri pörriäiset ja kukkivat kukat. Tiesitkö, että puut tekevät juuriliitoksia, joiden avulla ne vaihtavat ravinteita ja kommunikoivat keskenään? Keväällä ja kesällä puu tarvitsee enemmän energiaa itse, mutta syksyllä puun varastot ovat täynnä ja ne pystyvät luovuttamaan sokeria sienirihmastojen itiöemien kasvattamiseen, jolloin sienet nousevat maan pinnalle.

Ryhmä 1

Aurinkoinen ja lämmin päivä, Poimimme ja opimme tunnistamaan erilaisia yrttejä mm. anisiisoa, talvikynteliä, persiljaa, salviaa ja viherminttua. Lisäksi keräsimme syötäviä kukkia, jotka päätyvät koristamaan ravintola-annoksia.

Ryhmä 2

Seurasimme kimalaisten lentoa. Keräsimme lehtikaalia ja ryytimaalla poimimme talteen mm. oreganoa, rosmariinia, timjamia ja rakuunaa. Ehdimme vielä nyppiä – vähän nuukahtaneita – kehäkukan kukkia. Ne sopivat mitä parhaiten langanvärjäystarkoitukseen Ompelimo & olohuoneen väelle.

Tämän viikon torstaina peltoryhmät kokoontuvat normaalisti Malmin päivätoimintakeskuksessa. Vielä ehdit mukaan ensikertalaisenakin!