Metsämieli-aloituksessa kävelimme leppoisasti pareittain ja juttelimme miten päivä on sujunut. Keskustelimme arjen rutiineista ja siitä miten tapahtumia voi järjestellä mielessään, kiireenkin keskellä. Päivän tapahtumien kertaamisesta voi oppia paljon. Hyväksyvä yhteenveto päivästä antaa tilaa palautumiselle ja unen saamiselle.

Ryhmä 1

Kurpitsa-komppania keräsi jätti- sekä kesäkurpitsaa. Vesi pärskyi pesupisteellä. Kesäkurpitsan keltaiset kukat ovat miedon makuisia ja syötäviä. Ne ovat suosittuja erityisesti Välimeren maissa ja italialaisessa keittiössä.

Ryhmä 2

Aikaisemmin latvomamme ruusukaalit olivat valmiita poimittaviksi. Tarkkaa ja hidasta hommaa – märkääkin sateen savistamalla pellolla. Ryhmäläisillä oli onneksi varusteet sään mukaiset, vaikkakin puutarhahansikkaiden kastuessa saimme tuntea syksyn viileyden käsissämme.

Maaperästä saattaa saada mycobacterium vaccae -bakteeria. Se kiihdyttää seratoniinin tuotantoa, rentouttaa ja lisää onnellisuutta. Ihmebakteerille altistuu maata möyhentämällä. Sen hyvät vaikutukset tulevat sekä kosketuksen kautta iholle että ilman kautta hengittäessä. Peltoryhmäläisillä on ollut multaa kynsienalla koko kesän! 🙂

Peltoryhmät kokoontuivat tällä satokaudella viimeistä kertaa.
Tervetuloa Malmin päivätoimintakeskuksen pihatalkoisiin ja makkaranpaistoon torstaina 19.10. klo 13.