Mietitkö koskaan vaatteesi elinkaarta? Ennen vaatteen päätymistä kaupan rekkiin kuluttajan hypisteltäviksi, on sen matka alkanut jo kauan ennen sisältäen ainakin suunnittelun, materiaalien valmistuksen, leikkuun, ompelun ja kuljetuksen. Toivoisimme, että meille myytäisiin kestävää ja laadukasta tavaraa, mutta todellisuudessa vaatteen kestävyyttä on todella hankala arvioida sovittaessa. Hinta ja brändi eivät aina kerro koko totuutta.

Vetoketjut tarkkailuun!

Takin kuluvin osa on yleensä vetoketju. On muutamia seikkoja, mitä kannattaa huomioida etenkin talvitakkia ostaessa:

Minkä kokoinen vetoketju on ja mitä materiaalia se on? Ohuissa takeissa on yleensä sirommat vetoketjut ja vähemmän ”pelivaraa” vaihtaa vetoketju. Jos taas takissa on vetoketjun peittävä neppareilla kiinnittyvä tuulilista, jää vetoketju piiloon katseilta. 

Jos vetoketjun lähellä on neppareita ne voivat olla joskus niin lujassa, että vetoketjun vaihtaminen on todella hankalaa, joskaan ei aivan mahdotonta.

Hintaesimerkkejä Ompelimon töistä

  • Takin vetoketjun vaihto alk. 35 €
  • Farkkujen lyhennys 15 €
  • Housujen lyhennys käsin 20 €
  • Paikkaaminen 5–8 €/paikka

Ompelutyön hintaan vaikuttavat mm. materiaali ja tekniikka sekä työn haastavuus. Asiakkaan tuodessa töitä korjausompeluun teemme aina korjausompelusopimuksen ja annamme hinta-arvion. Sovimme myös työn valmistumisajan.

Ompelimo & Olohuone

Ompelimossa Kalevankatu 30:ssä (toinen kerros) otetaan vastaan korjausompelutöitä ma–ke kello 8–15.30.

Kissanpentu kurkkaa vähän avatun vetoketjun takaa.

PS! Vetoketjun korjaaminen itse ei ole mikään helppo homma, siksi suosittelemme #joutilaanjoulukuun merkeissä teettämään korjauksen meillä – eikä maksakaan paljon 🙂

Muita joutilaan joulukuun vinkkejä löydät täältä >