Tuetun keikkatyön malli on turvallinen väylä keikkatyöhön

Valtti Valmennus -yksikössä on tehty pitkään töitä yhteistyöyritysten kanssa verkostoitumiseksi. Tuetun keikkatyön mallin avulla työnantajalle tarjotaan työntekijöitä yksittäisiin tai säännöllisimpiin keikkaluonteisiin töihin, ja keikoille voi saada jopa useamman työntekijän kerralla. Työvalmentajan tuki on tarvittaessa mukana työkeikoilla – näin työhön saadaan turvaa niin työntekijälle kuin -antajallekin.

Verkostoitumistyössä on omat haasteensa, mm. yritysten rekrytoinnin kontaktointi, keikkatyöntekijöiden vähäinen tarve tai yritysten jo olemassa olevat rekrytointifirmat. Valtti Valmennus on saanut runsaasti kiitosta ja arvostusta tuetun keikkatyön mallista, mutta yksikön päätavoite on toki saada valmennettaville keikkatöitä palvelua markkinoimalla.

Pitkäjänteinen verkostotyö on kuitenkin hienosti alkanut tuoda myös muunlaista tulosta. Työllistymisiä on ollut sekä puhtaus- että ravintola-alalle ja näiden työnantajakumppaneiden kanssa hyvin toimiva yhteistyö varmasti jatkuu myös tulevaisuudessa. Yhteistyöstä erilaisilla malleilla erään rekrytointi- ja henkilöstövuokrausyhtiön kanssa keskustellaan parhaillaan ja EskoTyö Oy:n kautta palvelunkäyttäjiämme on päässyt jo työkeikoille mm. arkistointia ja muuttohommia tekemään. Yhteistyö on jopa poikinut eräälle valmennuksessa olevalle kesätöitä markettien hyllytystyössä.

Työnantajille suunnatut rekrytointimessut 4.5.2023

Niemikotisäätiön Valtti Valmennus, Helsingin kaupungin IPS – sijoita ja valmenna työhönvalmennus sekä EskoTyö Oy ja Helsingin ja Itä-Helsingin Klubitalot järjestävät yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa työnantajille suunnatun tapahtuman, jossa pyritään tarjoamaan ratkaisuja työvoimapulaan. Tapahtumaan osallistuu myös valtio-omisteinen Työkanava Oy.

Rekrytointimessut pidetään Metropolia Ammattikorkeakoulun tiloissa, osoitteessa Myllypurontie 1, 00920 Helsinki. 

Päivän ohjelmaan kuuluu työnantajien näkemyksiä työvalmennuksen hyödyistä ja osatyökykyisten työllistämisestä, työvalmennuspalveluiden ja tuetun keikkatyön esittelyä, osatyökykyisten työvälityksen esittelyä ja pikarekrytointimahdollisuuksia. Tilaisuudessa voit kysyä mieltä askarruttavista asioista kuten osatyökykyisen henkilön palkkauskustannuksiin saatavista tuista suoraan TE-palveluiden työkykykoordinaattoreilta ja kontaktoida suoraan työntekijöiden kanssa.

Tervetuloa mukaan!

Toivomme, että ilmoittaudut tapahtumaan viimeistään 27.4.2023 osoitteessa https://niemikoti.fi/rekrymessut/
Otamme myös jälkikäteen ilmoittautumisia saman linkin kautta.

rekrytointimessut2013-05.v5