Niemikotisäätiön yksiköissä on koronarajoitustenkin aikana monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin.

Ota yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Koronaohje

Jos tunnet koronaoireita (päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi, ripuli), toimi näin:

  1. Ota yhteyttä yksikkösi ohjaajaan. Yöaikaan voit ottaa yhteyttä päivystysnumeroon 050 573 5658 tai sähköpostitse paivystys@niemikoti.fi
  2. Tee oirearvio Oma olossa (https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649) tai jos et pysty tekemään oirearviota, soita koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117.
  3. Odota ohjeita äläkä mielellään tapaa ketään ennen tarkempien ohjeiden saamista.

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Syksyinen kuva Kesäharjusta

Kokemusasiantuntijaleiri Kesäharjussa 6.–8.10.2021

Kokemusasiantuntijaleiri järjestetään tänä vuonna kahdessa osassa. Kahden leirin malliin päädyttiin koronarajoitusten vuoksi, jotta mahdollisimman moni kokemusasiantuntija voisi osallistua. Lähdimme matkaan kohti Vuolenkoskea leiri 1. kanssa keskiviikkoaamuna klo 9 Kulttuuripaja Elvikseltä. Mukana oli kahdeksan kokemusasiantuntijaa ja koulutustiimi.

Nykyään leiri on kolmipäiväinen. Nautimme yhdessäolosta ja hyvistä ruuista. Saunat lämmitettiin kahtena iltana ja Kilkkilän kotieläintilalle tehtiin retki. Ohjelmaosuus oli antoisa, sisältäen tulevien toimintojen suunnittelua, voimavarapuun, kokemusasiantuntijoiden omia tarinoita ja tietenkin Teppo Tolvasen ohjaaman suositun äänimaljarentoutuksen. Suunnittelimme tulevaisuuden projekteiksi koke-kahvilaa ja mentoritoimintaa. Keskustelu eteni hieman rönsyillen, mutta konsepti koke-kahvilan ja mentoritoiminnan osalta löysi muotonsa.

Koke-kahvilan osalta suunniteltiin, että kahvila järjestettäisiin kuuden viikon välein ja vierailijoiksi tulisi eri alojen asiantuntijoita. Vierailijoiksi ehdotettiin Kelan virkailijaa kertomaan muunmuassa tulorajoista ja asioinnista Kelassa yleisesti. Suunnitelmissa on myös KOKOA- ja Mindfulness-tietoiskut sekä syömishäiriöihin erikoistunut ravitsemusasiantuntija. Koke-kahvilan sijainniksi oli ehdolla kolme vaihtoehtoa, jotka voisivat vuorotella: Haagan toimintatalo, Kulttuuripaja Elvis ja Malmin päiväkeskus. Niemikotisäätiön ompelimoa pidettiin hieman pienenä tilana, mutta sekin on harkinnassa. Villa Borgis kohteena torjuttiin sen hankalaksi koetun sijainnin vuoksi.

Niemikotisäätiölle suunniteltiin myös mentoritoimintaa. Idea lähti kehittymään kun puhuimme aitovälittäjä hankkeesta ja pöydälle nousi ehdotus saman kaltaisen toiminnan järjestämisestä Niemikotisäätiöllä. NKS-Mentorit toiminnan rungoksi suunniteltiin palveluja erityisesti uusien palvelunkäyttäjien ryhmäyttämiseksi ja perehdyttämiseksi Niemikotisäätiön toimintaan. NKS-Mentorit toiminnan tiimoilta sovittiin myös kaveripalvelun käynnistämisestä yksinäisille kuntoutujille. Kaveripalvelun tarkoituksena on antaa tukea muunmuassa virastoissa asioimiseen ja yksinäisyyden vähentämiseen. Kaveripalvelun kautta voisi saada seuraa vaikka urheiluharrastukseen tai kulttuuririentoihin. Kaveripalvelun osalta sovittiin. että laaditaan lista Niemikotisäätiön kokemusasiantuntijoiden vahvuuksista ja mielenkiinnon kohteista, jotta palvelunkäyttäjät saisivat yhteyden juuri sellaiseen kokemusasiantuntijaan, jonka kanssa olisi jotain yhteistä ja henkilökemiat toimisivat silloin mahdollisimman hyvin.

Tämän syksyn toinen kokemusasiantuntijaleiri järjestetään 1.11. – 3.11.2021 ja siihen palaan blogin muodossa kun leiri on järjestetty.

Helsingissä 10.10.2021 Heikki Krook

Kuvissa syyskuinen Iitin Kesäharju © Marko Hanni

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös