Juhlavuoden ensimmäiset avoimet ovet Valtti Valmennuksessa menivät hienosti

Valtti Valmennuksen avoimet ovet järjestettiin osana Niemikotisäätiön 40-vuotisen taipaleen juhlavuotta. Avoimiin oviin valmistauduttiin huolella, Jälleenvuokrauksen Niina Sahlberg kävi ideoimassa työryhmän kanssa juhlavuoteen liittyvää Yhdessä-työpajaa, tarjottavia suunniteltiin, esittelyt tiloissa mietittiin tarkkaan ja sosiaalisessa mediassa mainostettiin. 

Edellisenä päivänä laiteltiin paikat kuntoon, leivottiin, ja varmistettiin, että jokainen tietää oman hommansa. Etukäteen ilmoittautuneita oli runsaasti ja tiistaina iltapäivällä ilmassa oli positiivista jännitystä. 

Keskiviikkoaamuna koristeltiin vielä täytekakut, joihin oli erikseen tilattu syötävät kakkukuvat juhlavuoden sekä Valtti Valmennuksen logoilla. Ja kun kakuista kerran niin nätit tuli, niin pitihän niistä saada sosiaaliseen mediaan kunnon kuvat.

Hieman ennen kymmentä tuli ensimmäinen porukka. Sen jälkeen ovikello soikin tasaiseen tahtiin ja päivän aikana vieraita kävi kaiken kaikkiaan 49. Iso osa kävijöistä oli Niemikotisäätiön palvelunkäyttäjiä ja työntekijöitä muista yksiköistä, mutta saimme vieraita myös oppilaitoksista, hoitotahoilta ja muista kolmannen sektorin palveluista, kuten kulttuuripajoilta. 

Päivän aikana käytiin hyviä keskusteluja mm. mielenterveyspalveluiden kehittymisestä menneinä vuosina, siitä mihin suuntaan niitä tulisi jatkossa kehittää, sekä yhteistyön merkityksestä eri tahojen ja toimijoiden välillä. 

Valtti Valmennuksen tarjoamat palvelut koettiin tärkeiksi, ja monien kanssa syntyi jo alustavia suunnitelmia yhteisen asian edistämiseksi. Työnantajayhteistyön kehittämiskuviot kiinnostivat kovasti, kuten myös käytössämme oleva tuetun keikkatyön malli. Saimme päivän aikana palautetta myös avartavasta, positiivisesta ja lämpimästä esittelystä ja tunnelmasta. Yhdessä-työpajassa useampi kertoi, että Valtti Valmennuksessa on tekemisen meininki hyvällä fiiliksellä. Myös somenäkyvyydestä saimme positiivista palautetta – kommenttina ”tämä on sitä nykypäivää!”. 

Yhdessä työpaja oli päivän alussa tyhjä canvas ja yhteinen jännitys Valtin porukan, Katja Lampelan ja Niina Sahlbergin kesken oli se, että saadaanko ihmiset osallistumaan. Työpaja keskittyy juhlavuoden teemaan, ”Yhdessä”, jonka tausta liittyy siihen, että mielenterveyspalvelut ovat vuosien varrella kehittynyt suljetuista laitoksista avopalvelupainotteiseksi. Palvelunkäyttäjät eivät ole enää passiivisia kuntouttamisen kohteita, vaan aktiivisia toimijoita omassa toipumisessaan, jossa ammattilaiset ovat ainoastaan rinnalla kulkijoita. Toipumista tehdään yhdessä. Työpajassa kysyttiinkin teemaan liittyviä ajatuksia, mitä sana ”yhdessä” herättää, mitä ihminen tekee mieluummin yhdessä kuin yksin, miksi yhdessä on parempi kuin yksin, jne. Työpajoissa tulleista ajatuksista on tarkoitus tehdä lopulta musiikkikappale, joka tullaan esittämään juhlavuoden pääjuhlassa lokakuussa 2023.   

Jännityksemme osoittautui lopulta turhaksi. Ensimmäisen rohkean vastaajan jälkeen yli puolet vieraistamme kirjoitti ajatuksiaan ylös, ja päivän lopuksi ”Yhdessä”-taulumme olikin täynnä.

Kaiken kaikkiaan avoimet ovet sujuivat jopa suunniteltua paremmin ja päivän päätteeksi koko työryhmän päällimmäinen tunne oli tyytyväisyys päivän satoon. Tästä on hyvä jatkaa Valtti Valmennuksen palveluiden kehittämistä, kuten myös verkostoitua vielä entistäkin enemmän ja tiiviimmin.

Kiitos kaikille teille, jotka kävitte! Jos et päässyt avoimiin oviin, niin meille voi aina sopia oman tutustumisajankohdan, kerromme mielellämme toiminnastamme ja tarkoituksestamme.

Satu Rintala ja Valtti Valmennuksen työryhmä 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top
Vieritä ylös