Villa Borgiksen Helppoa liikuntaa -ryhmä vieraili 20.12. Jousiammuntaseura Wilhelm Tellin tiloissa harjoittelemassa jousiammuntaa.

Mukana oli kymmenen palvelunkäyttäjää ja ohjaajat Virve ja Ulla. Meitä ohjasivat seuran puheenjohtaja Robert ja hänen valmennettavansa Miira. Saimme asiantuntevaa ohjausta rauhallisella ja turvallisella otteella. Opimme, että jousiammunta kehittää harrastajan keskittymistä ja kehonhallintaa. Jousiammunta ei ole voimalaji vaan tekniikkalaji. 

Aloittamiskynnys on jousiammunnassa matala. Omia välineitä ei aluksi tarvita, sillä jousiammuntaseuroilla on tarjota aloittelijalle ohjausta ja lainavälineitä, joilla pääsee tutustumaan lajiin. Myöskään fyysisiä kunto- tai voimavaatimuksia jousiammunnan aloittajalle ei ole.

Porukkamme osallistui innostuneesti ja keskittyneesti. Moni totesi hämmästyneensä miten hyvin ammunta sujui ja nuolet osuivat tauluihin. Ryhmämme sai Robertilta erityiskiitosta siitä, miten hyvin kuuntelimme ohjeita ja keskityimme suorituksiin. Oli hienoa päästä kokeilemaan lajia!