NIEMIKOTISÄÄTIÖN PDF-DOKUMENTTI

Ympäristö, Ympäristöteemat

Ympäristötyöryhmän “Liikettä lokakuuhun” -teema haastaa kävelemään

Liikunnan terveellisiä vaikutuksia ei voi kylliksi korostaa. Lisäksi hyötyliikunta voi säästää ympäristöä. Esimerkiksi työ- ja harrastusmatkat voi tehdä osin tai kokonaan lihasvoimalla. Minkä ajassa saattaakin menettää, elämänlaadussa ja terveydessä taatusti voittaa. Hyvä kunto tuo onnea ja iloa olemiseen – sen tiedämme kaikki.

Niemikotisäätiön liikkumisen ranking-lista

 •  
  kävely/pyöräily – ehdoton ykkönen! Kaupunkipyörien epämukavuus nostaa kuntoa entisestään 🙂 ja joskus talvella hiihtäminenkin voi olla hieno vaihtoehto. Muita liikennevälineitä käyttäessä voi hypätä pysäkin-pari aiemmin pois ja lopun matkaa kohottaa fiilistä & kuntoa kävelemällä.
 •  
  julkiset liikennevälineet – juna on kaikista ympäristöystävällisin kulkuneuvo. Myös raitiovaunut ja bussit saavat meiltä peukkuja. Etenkin bensiinin sijaan maa- tai biokaasulla kulkevat bussit ovat luontoa säästävämpi liikkumismuoto.
 •  
  ekologinen auto – aina yksityisautoilua ei voi välttää. Sähköllä tai biokaasulla toimiva vaihtoehto säästää ympäristöä bensiiniautoa enemmän.
 •  
  kimppakyyti – yksittäisen kyyditettävän hiilijalanjälki pienenee, kun samassa autossa on useampi ihminen.
 •  
  bensiiniauto on joskus pakollinen, mutta sillähän voit myös ajaa lähimmälle julkisille.
 •  
  lentokonetta onneksi harvemmin tarvitaan – tutki aina myös junavaihtoehto.

Lokakuun askelkisa!

Nyt mitataan askelmäärää! Eniten askelia lokakuussa kerännyt voittaa lahjakortin. Askeleet voit laskea sovelluksella tai älykellolla. Katso täältä sovellusvaihtoehtoja https://niemikoti.fi/askelkisa. Samalla sivulla voit ilmoittaa kisan lopuksi marraskuussa askelmääräsi.

Reittiopas matkanteon avuksi

Reittioppaalla saat hienosti tiedon millä julkisilla välineillä pääset määränäpäähäsi lähtöpisteestä. Reittioppaan löydät täältä (linkki avautuu uuteen välilehtee) https://www.hsl.fi

Alla tulostettava pdf-versio.

liikettalokakuuhun2021.nks_