Niemikotisäätiön yksiköissä on koronarajoitustenkin aikana monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin.

Ota yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Koronaohje

Jos tunnet koronaoireita (päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi, ripuli), toimi näin:

  1. Ota yhteyttä yksikkösi ohjaajaan. Yöaikaan voit ottaa yhteyttä päivystysnumeroon 050 573 5658 tai sähköpostitse paivystys@niemikoti.fi
  2. Tee oirearvio Oma olossa (https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649) tai jos et pysty tekemään oirearviota, soita koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117.
  3. Odota ohjeita äläkä mielellään tapaa ketään ennen tarkempien ohjeiden saamista.

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Steppi – asumisen arviointikurssi

Steppi-arviointikurssilla asumisen taitoja ja valmiuksia arvioidaan viisi viikkoa kestävän jakson ajan. Kolme huonetta ja keittiön käsittävässä huoneistossa on kaksi kurssilaista kerrallaan. Arviointikurssilla löydetään kurssilaiselle sopivin asumisen ja tuen muoto yhteistyössä lähettävän tahon ja kurssilaisen kanssa. 

Kurssin kulku 

1. Alkukeskustelu 

Yhteydenoton jälkeen sovitaan alkukeskusteluaika Steppiyksikköön. Kurssin alkaessa laaditaan kurssilaisen kanssa tavoitteet viiden viikon jaksolle. 

2. Asuminen 

Kummallakin kurssilaisella on käytössään lukittava huone, jossa oma wc. Yhteiskäytössä ovat keittiö- ja suihkutilat, olohuone ja pyykinpesuhuone. 

Arviointiasunto toimii malliasuntona – se sisältää kaiken tarvittavan, esim. huonekalut, liinavaatteet ja kodintarvikkeet. Kurssilaisella on käytössään omat keittiötarvikkeet ja kurssin aikana tulee huolehtia itse omasta arjestaan ja hankinnoista kuten ruoka, hygieniatuottet ja tietotekniikka. 

3. Arviointi 

Ohjaaja/toimintaterapeutti työskentelee kurssilaisen kanssa arkisin klo 8–16 ja jakson aikana myös Niemikotisäätiön yöpäivystys on kurssilaisen käytettävissä. 

4. Loppukeskustelu 

Arviointijakson lopuksi tehdään lähettävälle taholle arviointilausunto suosituksineen asumisen tuen tarpeesta. 

Loppukeskustelu kurssilaisen ja lähettävän tahon kanssa päättää kurssin, minkä jälkeen kurssilaisen palattua entiseen osoitteeseensa hän saa tiedon jatkosta. 

Kurssin kustannukset ja keskeytysehdot 

Arviointijakson maksava taho selvitetään ennakkoon ja maksu peritään kurssin alussa. Kurssin keskeyttämisestä ei seuraa kurssimaksun palautusta. Keskeytyneestäkin kurssista annetaan lausunto lähettävälle taholle ja kurssilaiselle. 

Yhteystiedot 

Yhteydenotot ja paikkatiedustelut 

Lisbeth Savola, vastaava ohjaaja puh. 050 406 6238, lisbeth.savola@niemikoti.fi 

Arviointiasunto 

Naulakalliontie 21 G 20 Minna Kotisara, Stepin ohjaaja/toimintaterapeutti Puh. 050 340 5117, minna.kotisara@niemikoti.fi

Tulostusohje: pdf-näkymän alapalkissa on latausnappula (nuoli alaspäin), klikkaa sitä ja käytä printtaustoimintoa.

steppi2022.v3

Julkaisut liittyen Steppi – asumisen arviointikurssi

Vieritä ylös