Aloitimme torstain 11.5.2023 peltoviljelyryhmän Metsämieli-harjoituksella, jossa lähestyimme puita turisteina niin kuin emme olisi puita aiemmin nähneetkään. Uudenlainen lähestymistapa herätteli meitä havainnoimaan luontoa kaikilla aisteilla. Sää suosi luonnosta nautiskelijoita, kun aurinko…

Aloitimme torstain 11.5.2023 peltoviljelyryhmän Metsämieli-harjoituksella, jossa lähestyimme puita turisteina niin kuin emme olisi puita aiemmin nähneetkään. Uudenlainen lähestymistapa herätteli meitä havainnoimaan luontoa kaikilla aisteilla. Sää suosi luonnosta nautiskelijoita, kun aurinko paistoi ja lämpötila varjossakin läheni 20 astetta. 

Tällä viikolla emme menneet pellolle, sillä mehiläiset olivat tavallista aktiivisempia mehiläistenhoitajan käynnin jälkeen. Kylvimme hokkaidokurpitsan siemeniä ja opimme, että kyseinen lajike on suosittu hyvän säilyvyytensä vuoksi ja sen voi hyödyntää kokonaan kuoria myöten. Kylvämisen lisäksi koulimme piristävää viherminttua ja rauhoittavaa laventelia, joiden tuoksu oli huumaava!  

Peltoviljelyryhmässä oli mukana niin ensikertalaisia kuin jo viime vuonna mukana olleita konkareitakin. Palaute oli positiivista: ”erittäin mukavalta tuntui”, ”hyvää infoa oli maan PH:sta”.