Satoisaa syyskuuta!

Lähellä tuotettu sesonkiruoka on ympäristöystävällistä

Ruoka aiheuttaa kolmanneksen arkielämämme ympäristökuormasta. Jo pienilläkin ympäristöystävällisillä ruokavalinnoilla teet ekoteon. Hyvän omantunnon lisäksi saat vaihtelevaa ja terveellistä herkuteltavaa! 

Valitse lautasellesi

  • lähiruokaa ja sesonkituotteita, kun mahdollista.  Muista, että eurooppalainen omenakin on lähiruokaa verrattuna brasilialaiseen banaaniin. Ja vaikka ei olisikaan sesonki, suomalaiset pakkasmarjat ja juurekset ovat aina herkullista, terveellistä ja ekologista lähiruokaa! 
  • pääasiassa kasviksia. Syö punaista lihaa mielellään vain kerran viikossa.  Niin sekä sinä että ympäristö voitte paremmin! Lihan voit korvata myös palkoviljatuotteilla (pavut, linssit, herneet). 
  • broileria korkeintaan pari kertaa viikossa ja muista suosia luomua, kun mahdollista.
  • perunaa!  Syö mieluummin perunaa kuin riisiä. Peruna kasvaa hyvin Suomessa eikä vaadi ympäristökuormittavaa viljelytapaa, se on täysin kolesteroliton ja sisältää valtavasti vitamiineja ja hivenaineita. Ja peruna muuten kannattaa keittää kuorineen! 
  • täysjyväviljaa! Leivän lisäksi voit käyttää viljatuotteita myös lisukkeina (keitetty ohra) tai syödä sellaisenaan aamiaispuurona. 
  • Muistathan, että maitotuotteita voit korvata myös esim. kauratuotteilla, joiden ansiosta saat tarvitsemasi kalsiumin (valitse kalsiumrikas tuote). 

 

Tulostusohje: pdf-näkymän alapalkissa on latausnappula (nuoli alaspäin), klikkaa sitä ja käytä printtaustoimintoa.

satoisasyyskuu2022

Julkaisut liittyen Satoisaa syyskuuta!

Hyvä mieli 1/23
Niemikotisäätiön päivätoiminnan esite