Niemikotisäätiön yksiköissä on koronarajoitustenkin aikana monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin.

Ota yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Koronaohje

Jos tunnet koronaoireita (päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi, ripuli), toimi näin:

  1. Ota yhteyttä yksikkösi ohjaajaan. Yöaikaan voit ottaa yhteyttä päivystysnumeroon 050 573 5658 tai sähköpostitse paivystys@niemikoti.fi
  2. Tee oirearvio Oma olossa (https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649) tai jos et pysty tekemään oirearviota, soita koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117.
  3. Odota ohjeita äläkä mielellään tapaa ketään ennen tarkempien ohjeiden saamista.

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Liikettä lokakuuhun!

Askel askeleelta puhtaampi ympäristö ja parempi kunto

Liikunnan terveellisiä vaikutuksia ei voi kylliksi korostaa. Hyötyliikunta useimmiten säästää myös ympäristöä. Esimerkiksi työ- ja harrastusmatkat voi tehdä osin tai kokonaan lihasvoimalla. Minkä ajassa saattaakin menettää, elämänlaadussa ja terveydessä taatusti voittaa. Hyvä kunto tuo onnea ja iloa olemiseen – sen tiedämme kaikki.

Hyödyllisen liikkumisen ranking-lista

  • Kävely/pyöräily – ehdoton ykkönen! Kaupunkipyörien epämukavuus nostaa kuntoa entisestään 🙂 ja joskus talvella hiihtäminenkin voi olla hieno vaihtoehto. Muita liikennevälineitä käyttäessä voi hypätä pysäkin-pari aiemmin pois ja lopun matkaa kohottaa fiilistä & kuntoa kävelemällä.
  • Julkiset liikennevälineet – juna on kaikista ympäristöystävällisin kulkuneuvo. Myös raitiovaunut ja bussit saavat meiltä ison peukun. Etenkin bensiinin sijaan maa- tai biokaasulla kulkevat bussit ovat luontoa säästävämpi liikkumismuoto.
  • Ekologinen auto – aina yksityisautoilua ei voi välttää. Sähköllä tai biokaasulla toimiva vaihtoehto säästää ympäristöä bensiiniautoa enemmän.
  • Kimppakyyti – yksittäisen kyyditettävän hiilijalanjälki pienenee, kun samassa autossa on useampi ihminen.
  • Bensiiniauto on joskus pakollinen, mutta sillähän voit myös ajaa lähimmälle julkiselle.
  • Lentokonetta onneksi harvemmin tarvitaan – tutki aina myös junavaihtoehto.

Lokakuun askelkisa!

Ilmoittaudu yksikön ympäristövastaavalle ja osallistu leikkimieliseen kilpailuun, jossa yksikön eniten askeleita kerännyt saa palkinnoksi kahvipaketin. Toinen kahvipaketti arvotaan muiden osallistujien kesken.

 Reittiopas auttaa! https://www.hsl.fi

Alla Liikettä lokakuuhun -pdf-esite.

liikettalokakuuhun2022

Julkaisut liittyen Liikettä lokakuuhun!

Vieritä ylös