NIEMIKOTISÄÄTIÖN PDF-DOKUMENTTI

Ympäristö, Ympäristöteemat

Liikettä lokakuuhun!

Askel askeleelta puhtaampi ympäristö ja parempi kunto

Liikunnan terveellisiä vaikutuksia ei voi kylliksi korostaa. Hyötyliikunta useimmiten säästää myös ympäristöä. Esimerkiksi työ- ja harrastusmatkat voi tehdä osin tai kokonaan lihasvoimalla. Minkä ajassa saattaakin menettää, elämänlaadussa ja terveydessä taatusti voittaa. Hyvä kunto tuo onnea ja iloa olemiseen – sen tiedämme kaikki.

Hyödyllisen liikkumisen ranking-lista

  • Kävely/pyöräily – ehdoton ykkönen! Kaupunkipyörien epämukavuus nostaa kuntoa entisestään 🙂 ja joskus talvella hiihtäminenkin voi olla hieno vaihtoehto. Muita liikennevälineitä käyttäessä voi hypätä pysäkin-pari aiemmin pois ja lopun matkaa kohottaa fiilistä & kuntoa kävelemällä.
  • Julkiset liikennevälineet – juna on kaikista ympäristöystävällisin kulkuneuvo. Myös raitiovaunut ja bussit saavat meiltä ison peukun. Etenkin bensiinin sijaan maa- tai biokaasulla kulkevat bussit ovat luontoa säästävämpi liikkumismuoto.
  • Ekologinen auto – aina yksityisautoilua ei voi välttää. Sähköllä tai biokaasulla toimiva vaihtoehto säästää ympäristöä bensiiniautoa enemmän.
  • Kimppakyyti – yksittäisen kyyditettävän hiilijalanjälki pienenee, kun samassa autossa on useampi ihminen.
  • Bensiiniauto on joskus pakollinen, mutta sillähän voit myös ajaa lähimmälle julkiselle.
  • Lentokonetta onneksi harvemmin tarvitaan – tutki aina myös junavaihtoehto.

Lokakuun askelkisa!

Ilmoittaudu yksikön ympäristövastaavalle ja osallistu leikkimieliseen kilpailuun, jossa yksikön eniten askeleita kerännyt saa palkinnoksi kahvipaketin. Toinen kahvipaketti arvotaan muiden osallistujien kesken.

 Reittiopas auttaa! https://www.hsl.fi

Alla Liikettä lokakuuhun -pdf-esite.

liikettalokakuuhun2022