Niemikotisäätiön yksiköissä on koronarajoitustenkin aikana monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin.

Ota yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Niilon vapaa vertais-chat on aina auki ja kokemus­asian­tuntijoiden vetämä chat-kahvila ti klo 17 ja la klo 14.

Lue lisää >

Palvelunkäyttäjä, saat apua sähköiseen asiointiin ja yhteydenpitoon Mieli Töihin -yksiköstä. Lue lisää.

Onko sinulla hyvä linkki, joka voisi auttaa korona-pandemian aikana? Lähetä se meille tällä lomakkeella!
Linkkivinkki

Asuminen | Tuki virka-aikaan + yöpartio

AKKU-arviointi ja tuetut asunnot

Niemikotisäätiön yksiköiden toiminnan lähtökohtana on toipumisorientaatio, jossa keskeisellä sijalla ovat palveluidenkäyttäjien oma päätöksenteko, kokemukset, tavoitteet ja toiveet. Asumista tuetaan yksilöllisen suunnitelman pohjalta ja tavoitteena on toimintakyvyn ja itsenäisyyden vahvistaminen ja näin parempi selviytyminen arjessa ja yhteiskunnassa.

Puusuutarintie 2-4, 00620 Helsinki
21 asiakaspaikkaa
Henkilökunta paikalla: virka-aikaan + yöpäivystys
Vastaava ohjaaja: 050 404 0020
tiedustelut ja haastattelujen sopiminen, soita 050 404 0021 tai 045 657 7864
Yöpäivystys (klo 19-5.30) 050 573 5658

Arviointijaksot ovat toistaiseksi tauolla.

Opiskelijoiden harjoittelupaikat

Tällä hetkellä ei avoimia harjoittelupaikkoja opiskelijoille

AKKU-arviointi (2001) ja tuetut asunnot (1998) tarjoaa asumiskyvyn arviointia ja tuettua asumista helsinkiläisille mielenterveyskuntoutujille. Yksikössä on yhteensä 21 (22) asiakaspaikkaa ja se on osa Niemikotisäätiön Jälleenvuokraus toimintaa. Asunnot ovat yksiöitä, joissa on avokeittiö ja kylpyhuone. Lisäksi yksikössä on yksi kaksio. Yksikkö sijaitsee Helsingin Metsälässä. Yksikössä työskentelee virka-ajan puitteissa kaksi ohjaajaa.

AKKU-arviointijakson asiakas on helsinkiläinen aikuinen, jolla ei ole varmaa käsitystä asumisen taidoistaan ja joka on asunnoton tai syrjäytymisuhan alla. Asiakkaat tulevat sairaalasta, asuntolasta, omasta asunnosta, vanhempien luota tai SAS-ryhmän ohjaamana. Palveluun pääsy edellyttää helsinkiläisyyttä. AKKU-jaksolle hakeudutaan ottamalla yhteyttä yksikköön ja sopimalla alkuhaastatteluaika. Haastatteluun on halutessaan mahdollista ottaa mukaan hoitavan tahon edustaja. Kustannuksiin voi tarvittaessa hakea toimeentulotukea.

Arviointijakson aikana arvioidaan ja kartoitetaan kokonaisvaltaisesti mahdollinen tuen tarve asumisessa ja asiakkaan elämänvaiheeseen sopivin asumismuoto. Arviointijakson sisältö pohjautuu asiakkaan omiin tavoitteisiin asumisen suhteen ja toteutus tapahtuu aina yhteistyössä asiakkaan kanssa. Jakson aikana asumisen tuen tarpeen selvittämisen lisäksi tavoitteena on luoda asiakkaalle ympäristö, jossa omien voimavarojen ja mahdollisuuksien kokemus vahvistuu.

Jakson pituus on viisi viikkoa ja jaksolle otetaan kolme asiakasta kerrallaan. Jakson aikana käynnistetään asunnonhakuprosessi ja jakson jälkeen asiakas siirtyy odottamaan itselleen sopivan asumismuodon löytymistä. AKKU-jaksolle tullessaan asiakkaalla tulee olla tiedossa paluuosoite jakson päättymisen jälkeen, sillä asunnon saantiin voi mennä aikaa. Joskus asiakkaan on mahdollista jatkaa asumista samassa asunnossa arviointijakson jälkeen tuetun asumisen asiakkaana.

AKKU-yksikön tuettuun asumiseen asiakkaat tulevat Helsingin kaupungin SAS-toiminnan tai Niemikotisäätiön NSAS-työryhmän kautta. Asiakkaalta edellytetään itsenäistä pärjäämistä iltaisin sekä viikonloppuisin. Päihteidenkäytön tulee olla hallinnassa.Tuetussa asumisessa ohjaajan ja asiakkaan yhteistyösuhteen keskiössä on asiakkaan identiteetin vahvistuminen ja omien voimavarojen löytyminen sairaudesta huolimatta. Toipumista tuetaan ja mahdollistetaan usein yhteistyössä moniammatillisen hoitoverkoston ja alan eri toimijoiden kanssa. Toiminnan ja ohjaustyön viitekehyksenä on (recovery) toipumisorientaatio. Tuetussa asumisessa asumisaika määräytyy aina asiakaskohtaisesti. Tärkeä tulevaisuuden näkymä ja tavoite jokaisella asiakkaalla on kuitenkin muutto omaan asuntoon.

-

Julkaisut liittyen AKKU-arviointi ja tuetut asunnot

Vieritä ylös